McParland om planene for akademiet

Frank McParland forteller i dag litt om fremtidsplanene for akademiet i Kirkby. Liverpool åpnet fotballsenter i India i dag, og vil starte et lignende senter i Kina neste år.

Frank McParland letter i dag litt på sløret angående planene for Liverpools akademi i Kirkby. Rafael Benitez ba som kjent McParland foreta en grundig evaluering av akademiet tidligere i år. Konklusjonene fra denne evalueringen ble akseptert av Rafa og hans tekniske stab, og McParland har nå fått fritt spillerom til å implementere sine forslag til forbedringer.

- Det blir forandringer både på personellsiden og hvordan akademiet blir drevet. Målet er å skape et best mulig miljø for å utvikle våre unge fotballspillere, sier McParland til Liverpoolfc.tv.

McParland opplyser at akademiet ikke lenger vil fremstå som en egen enhet, i form av logoer og på alle andre måter.

- Akademiet er en del av fotballklubben, og vil heretter fremstå slik. Det har en viktig rolle å spille i fremtiden til Liverpool FC, og denne forandringen reflekterer dette, sier McParland.

McParland opplyser at samarbeidet mellom Meldwood og akademiet vil bli mye tettere, noe Rafael Benitez skal være veldig glad for.

- Vi vil gjennomgå alt som har med akademiet å gjøre, for å gjøre flere forbedringer. Det gjelder ikke bare på trenersiden, men også på områder som det medisinske, fysioterapeutene og fitness-arbeidet. Vi vil ansette en ny leder innen sportsvitenskap, som vil sette opp spesifikke programmer på hvert alderstrinn for å hjelpe spillerne til utvikle seg raskere, forteller han.

- Vi vil også sette de nåværende fasilitetene under lupen, og investere for å oppgradere disse der det viser seg nødvendig. Vi har allerede bestemt oss for å skifte ut kunstgresset på begge kunstgressbanene, et arbeide det vil tas fatt på om kort tid.

Den første nye fjeset som kom inn portene på akademiet var Jose Segura, som startet i jobben som teknisk manager den 1.juni.

- Jose tar med seg en enorm rutine inn i jobben, etter å ha jobbet både i aldersbestemte klasser og med B-laget til Barcelona. Han har vært med på å utvikle spillere som Andres Iniesta, Gerard Pique, Victor Valdes, Bojan Krkic, Mikel Arteta og Cesc Fabregas. Han hadde også suksess i Hellas, både i AEK Athen og som manager for Olympiakos hvor han vant The Double. Jose er våre første nye mann inn porten, men vi har flere nøkkelstillinger som vi må fylle i tiden som kommer. Vi jobber med identifisere folkene vi vil ha for at akademiet skal fungere tilfredstillende igjen, og produsere spillere som kan ta steget opp på førstelaget. Jeg håper å kunne bekrefte nye navn til staben i løpet av den kommende måneden.

- Jose bringer med seg erfaringer og ideer fra utlandet, og det er viktig at vi tar imot impulser utenfra og kombinerer dette med den engelske mentaliteten. Lidenskap, aggressivitet og lyst er viktige ingredienser. Vi ønsker at våre spillere skal være sultne på å spille fotball og oppnå suksess med Liverpool. Vi må tilbake til Liverpools spillestil med hurtig pasningsspill langs bakken. Vi må utvikle et vinnerinstinkt hos hver og en av våre spillere, avslutter McParland.

Fotballsenter i India
Liverpool FC åpnet i dag et eget fotballsenter i Pune i India. Dette gjør klubben i samarbeid med det internasjonale fotballselskapet Kickworldwide og universitetet Bharati Vidyapeeth. Senteret har fått navnet "Ahbijit Kadam Football Development Centre". Det har base på universitetets område. Universitetet har nesten 250 000 studenter. De første studentene vil være på plass ved senteret i september. Det vil blant annet bli holdt trenerkurs, dommerkurs og kurs i sportsvitenskap der, i tillegg til mer tradisjonell spillerutvikling.

Liverpools kommersielle direktør, Ian Ayre, var tilstede ved åpningen i Pune i dag.

- Som fotballklubb må vi hele tiden søke viktige partnere og muligheter i et marked som India. Vi må investere på lang sikt, og på riktig måte. Dette er en mulighet til å få dele av våre erfaringer innen fotballen, og det gjelder ikke kun på spillersiden. Her vil fotball og utdanning gå side om side, og vil hjelpe fotballen i India. Liverpool FC vil lansere en rekke prosjekter i India i månedene som kommer, sier han.

Liverpool FC og Kickworldwide planlegger å åpne senter nummer to av denne typen i Kina neste år.