Mirror: Ancelotti vil by på Gerrard

Mirror skriver at Chelsea vil legge inn et bud på £30M på Steven Gerrard til sommeren. Samme avis spekulerer også rundt fremtiden til Ruud Van Nistelrooy og Jamie Carragher.

Tabloidavisen Mirror skriver at Chelsea-manager Carlo Ancelotti ivrer etter å sikre seg Steven Gerrard til sommeren. Avisen hevder at italieneren har fortalt kompiser at han vil legge inn et bud på £30M for Liverpools kaptein når sesongen er over, for å teste Liverpools vilje og evne til å beholde sin stjernespiller.

Chelsea forsøkte som kjent å hente Gerrard til Stamford Bridge to ganger mens Jose Mourinho var manager i klubben, men mislyktes begge gangene. 29 år gamle Gerrard sa han ville bli i Liverpool ut karrieren når han signerte sin nye fireårskontrakt sist sommer.

Det er heller ikke sikkert at Chelsea får lov til å kjøpe spillere i det hele tatt til sommeren, på grunn av bråket rundt Gael Kakuta-overgangen. London-klubben har som kjent anket straffen som går ut på at de ikke får kjøpe spillere i de to neste transfervinduene etter januarvinduet.

Mirror: Lønn kan stoppe Nistelrooy-overgang
Mirror hevder også at Ruud van Nistelrooys lønnskrav kan stoppe en overgang til Liverpool i januar. Avisen påstår at Liverpool har tilbudt nederlenderen en pay-as-you-play deal som er langt unna de £100 000 etter skatt som spissen har som ukelønn i Real Madrid.

Van Nistelrooys rådgivere skal ha tilbudt spissens tjenester til flere klubber, i håp om at det skal resultere i en plass i Nederlands VM-tropp til sommeren.

Mirror hevder at Benitez er interessert i å få i stand en avtale, og Liverpool skal også være villige til å innfri Van Nistelrooys krav om en kontrakt på to og et halvt år. Men kun om han går med på Anfield-klubbens prestasjonsrelaterte lønnstilbud.

- Vi er interessert i Van Nistelrooy, men det er vanskelig å gjøre en avtale om det ikke fires på lønnskravene. Hans skadehistorikk er også til bekymring. Vi har reservasjoner når det gjelder å hente inn en spiller som har slitt så mye med skader, spesielt siden vi har hatt nok skader i egen tropp denne sesongen. Det vil være gambling, og dersom vi ikke føler vi får valuta for pengene vil det ikke bli noen avtale, siteres det som angivelig skal være en Anfield-kilde.

Rafa gir seg ikke
Mirror bringer også sitater fra Rafael Benitez, om at han akter å bli på Anfield ut femårskontrakten han signerte i mars.

- Jeg trives her, og om en annen klubb ønsket mine tjenester, så ville jeg takke nei. Da jeg skrev under den nye kontrakten var jeg veldig klar på at jeg signerte den for å bli i klubben i fem år til. Mine holdninger er eksakt de samme nå. Jeg trodde vi kunne bli bedre den gang, og jeg tror fortsatt det.

- Jeg visste da sesongen startet at vi måtte jobben sammen for å få redusert klubbens gjeld, samtidig som vi måtte prøve å gjøre det bra på banen. Det var noe jeg forstod og aksepterte. Det er en del av det å være manager i denne fotballklubben.

- Jeg må se det store bildet. Den viktigste tiden er når du spiller kampene, og det er viktig å hele tiden konsentrere seg om å vinne neste kamp. Men jeg må også se fremover, og finne løsninger for fremtiden. Jeg tror majoriteten av supporterne skjønner hva vi gjør. Det er tider når du ikke har nok penger å rutte med, men da må du gjøre det beste ut av situasjonen.

- Jeg skrev under for fem år, og jeg ønsker å være her enda lenger om mulig. Jeg ønsker å være i Liverpool like lenge som Wenger har vært  i Arsenal.

Benitez tilbakeviser også påstander om at han har kommet på kant med sentrale spillere i klubben.

- Du så hvor hardt spillerne jobbet mot Blackburn og Everton, og det er åpenbart at de står samlet bak meg. Bare se på de store spillerne, som Torres, Gerrard og Reina. De jobber alle hardt for laget, klubben og fansen.

- Spillerne vet vi ikke har spilt opp mot vårt beste ennå denne sesongen, og vi har sluppet inn sene scoringer i Champions League som har gått ut over selvtilliten. Men for meg er det åpenbart at alle spillerne er veldig fokuserte og jobber hardt for å vinne kamper.

Mirror: Carragher spent på om han får ny kontrakt
Mirror hevder også at Jamie Carragher er spent på om han blir tilbudt en ny kontrakt med Liverpool. Midtstopperens nåværende avtale går ut etter 2010/11-sesongen. Ifølge tabloidavisen vil ikke Liverpool diskutere noen ny avtale før etter inneværende sesong, og det påstås at 31-åringen da kun vil bl tilbudt en forlengelse på ett år til sommeren 2012.

- Når en spiller når en slik alder må vi være litt mer forsiktige med nye kontrakter. Da må man ta større hensyn til form og skader. Vi får se på dette etter denne sesongen, siteres det som avisen hevder er en på innsiden i Liverpool FC.