Moyes frykter nedrykksstrid med tap

David Moyes tror Everton fort kan havne i nedrykksstriden dersom det blir tap mot Liverpool på søndag. Louis Saha og Jack Rodwell skal ha sene tester.

David Moyes frykter at et tap mot Liverpool kan  sende Everton ned i nedrykkssonen. "The Toffees" har kun én seier på de seneste ti kampene i alle turneringer, og det er kun fire poeng ned til Bolton under streken. Det har så langt vært en vanskelig sesong for de blå.
- Vi må snakke om d det. Det er ingen poeng å gjemme seg eller grave oss ned i sanden, uttaler Moyes ifølge skysports.com.

- Hvis vi ikke begynner å spille bedre, kommer vi til å havne i nedrykkssproblemer. Vi spiller ikke godt nok til å ligge noen andre steder.

- Man kan ikke legge skjul på at man rykker ned dersom man fortsetter å tape kamper. Man må få satt en stopper for det og komme i en posisjon når det begynner å skje.

Moyes vet at hvor mye et Merseyside-derby betyr for begge lags supportere, men han tenker mer på å få laget tilbake der han mener laget hører hjemme, blant de seks beste.
- Vi er privilegerte som får være involvert i en slik kamp som dette. Det er en mulighet til å forsøke å vinne mot vår lokalrival, men om du spør meg om jeg ville tape to ganger mot Liverpool og ende opp en e-cupplass, så ville jeg selvsagt det.

Everton har hatt meget store skadeproblemer denne sesongen. Det er allerede klart de blå må unnvære langtidskadde Phil Jagielka, Phil Neville, Mikel Arteta, Leon Osman, Victor Anichebe og James Vaughan mot Liverpool.

Evertonfc.com melder at Louis Saha og Jack Rodwell skal gjennom sene fitnesstester. Begge pådro seg skader i onsdagens oppgjør mot Hull. Saha (legg) spilte samtlige minutter på KC Stadium, mens Rodwell (lyske) ble tatt av banen før timen var spilt. Steven Pienaar, som var tilbake etter kneskade, kom gjennom kampen uten problemer. Diniyar Bilyaletdinov og Marouane Fellaini returnerer fra karantene.

Everton: Howard, Nash, Hibbert, Neill, Yobo, Distin, Heitinga, Baines, Rodwell, Gosling, Fellaini, Cahill, Bilyaletdinov, Pienaar, Yakubu, Saha, Jo, Baxter, Wallace, Agard, Coleman, Duffy.