Moyes: - Vi fortjente mer

Everton-manager David Moyes følte at de blå røk på et ufortjent tap mot Liverpool på Goodison i dag. Rafa glad skademarerittet ser ut til å gå mot slutten. Kuyt fornøyd med å holde nullen.

Everton hadde ballen mye i dagens Merseyside-derby, men Jose Reina stod som en levende vegg bakerst for Liverpool og hindret scoring til hjemmelaget.

- Jeg føler ikke at vi gikk av banen som tapere. Spillerne jobbet ekstremt hardt, og de følte at de fortjente mer i denne kampen. Skuddet som forandret retning og ga Liverpool 1-0 var et slag i ansiktet for oss. Jeg vet ikke hvor mange ganger Liverpool hadde vært inne på vår banehalvdel før det skjedde, men det var ikke mange, uttalte Moyes til Sky Sports etter kampslutt.

- Våre spillere hang ikke med hodet trass i dette tilbakeslaget. De holdt det gående, og jeg synes vi i det store og hele klarte å holde Liverpool på god avstand. Kampen var jevn, men om det var noen som slo an tonen så var det vi. Våre spillere gjorde det vanskelig for dem. Derfor var det skuffende å ikke få med seg poeng fra denne kampen, la han til.

- Jeg tror de to redningene til Reina ble helt avgjørende. Jeg trodde hellet skulle snu i vår favør etter pause, og at vi skulle få et mål. Men dobbeltredningen forandret stemningen ute på banen.

- Men inntil de gjorde 2-0 kan jeg ikke huske at Liverpool hadde en eneste sjanse, sett bort i fra Emiliano Insuas heading i første omgang.

- I store kamper håper du at du unngår situasjoner der du gjør feil, for det er vanskelig nok å score mål uten at man gjør tabber som leder til et mål for motstanderen.

Everton-spissen Jo hadde ballen i nettet to ganger i første omgang, men begge avslutningene ble korrekt avvinket for offside.

- Jeg synes Jo gjorde det veldig bra, men jeg mener linjemannen tok riktige avgjørelser ved begge anledninger, uttaler Moyes.

Rafa håper skademarerittet nå er over
Liverpool har slitt med store skadeproblemer de siste par månedene, men nå synes det å være en lysning i sikte for Rafael Benitez sitt mannskap. Kun Fernando Torres, Ryan Babel og Martin Kelly står på skadelista per dags dato.

- Etter en periode med mange skader, har vi nå noen spillere som kommer tilbake. Forhåpentligvis vil det utgjøre en forskjell i ukene som kommer, sa Rafael Benitez til Sky Sports etter dagens Merseyside-derby.

- Vi visste at dagens kamp ble fysisk tøff, når man visste hvordan begge lag lå an foran kampen. Vi trengte begge seieren. Vi jobbet hardt, og hadde et par sjanser. Vi var kanskje heldige med skuddet som endret retning. Everton spilte lange baller og satset på dødballsituasjoner. Vi prøvde å forsvare oss så godt som vi kunne, ved å jobbe veldig hardt.

- Våre forsvarere var virkelig gode. Evertons sidebacker og keeper slo hele tiden langt, og det ble vanskelig for oss. Men vi visste på forhånd at det ville bli slik. De presset oss hele tiden, så vi måtte satse på kontringer. Jeg mener vi hadde 2-3 gode kontringer.

Sommerens storkjøp, Alberto Aquilani, var nok en gang ubenyttet innbytter for de røde.

- Det var en veldig tøff kamp i dag, og jeg syntes det var vanskelig å ta ut noen av trioen Lucas, Mascherano og Gerrard, som alle jobbet veldig hardt.

Kuyt fornøyd med å holde nullen
Dirk Kuyt gjorde Liverpools andre mål på Goodison, etter at han ble flyttet frem som spiss det siste kvarteret. Men nederlenderen var like glad for at de røde holdt nullen mot sine blå naboer.

- Det viktigste i dag var å vise karakterstyrke. Å holde nullen var fantastisk. Vi er virkelig godt fornøyde, sa han til Sky Sports.