Mye drama i FA-Cupen

Om den engelske FA-Cupen har falmet noe i forhold til tidligere tider, er det en turnering fortsatt preget av drama og spenning. Det gjelder også for 3.runde under Rafael Benitez.

Kun en gang på fem forsøk har Liverpool under Rafael Benitez kommet lenger enn 5.runde i FA-Cupen, men i 2006 vant man til gjengjeldt hele turneringen.

På lørdag starter igjen verdens eldste fotballcup for de beste lagene i England, da 3.runde i The Football Association Cup spilles. Liverpool tar turen til Reading i nedre sjikt av The Championship, og Rafa har bedyret at han i år både tar cupen alvorlig og vil stille med et sterkt lag. Det har ikke alltid vært tilfellet. Vi har kjapt sett på de fem ganger tidligere hvor spanjolen har ledet sitt lag i første kamp i 3.runde.

18.01.05 Burnley - Liverpool 1-0
Trolig noe av det Djimi Traore huskes mest for, da den hengslete forsvareren presterte å hælsparke inn kampens eneste scoring i eget nett. Benitez benyttet med unntak av Dudek og Hyypiä et rent reservelag, inkludert spillere som Whitbread, Welsh, Nunez, Raven og Potter. Mishagsytringene han fikk fra tilreisende supportere fra Merseyside da han forlot banen skal ha både overrasket og forskrekket ham. Han har aldri benyttet et så tilnærmet redusert mannskap i FA-Cupen siden.

07.01.06 Luton - Liverpool 3-5
Det er mulig å tenke på noe mer eksotisk enn en ettermiddag i januar på Kenilworth Road, men en kan ikke klage på at det ikke skjedde noe i Luton. Liverpool tok oppskriftsmessig ledelsen ved Gerrard, men tidlig i 2.omgang lå man under med 3-1. Det etter at Djibril Cissé hadde misset på straffe, og Luton hadde scoret fra sitt forsøk fra merket hvor man mente Scott Carson i tillegg skulle ha sett rødt ved å gjøre en felling som sistemann. Anført at Florent Sinama-Pongolle, som hadde en av sine store dager som innbytter, snudde imidlertid gjestene kampen og vant 5-3. To mål hver av Sinama-Pongoll og Xabi Alonso, det siste fra egen banehalvdel. Da får en vel tilgi de som ikke husker at dette også var debuten til Jan Kromkamp!

06.01.07 Liverpool - Arsenal 1-3
The Kop startet kampen med seks minutter med ?Justice for the 96?, som demonstrasjon mot The Sun og tidligere redaktør Kelvin MacKenzie, men det var det beste bidraget fra Liverpool i denne kampen. Dette var førstelagene som møttes, og gjestene fra London vant 3-1. Tre dager senere møttes reservelagene i kvartfinale i Carling Cup og da vant Arsenal med 6-3. Ingen god uke for Rafael Benitez, som i etterkant valgte å kritisere sitt eget styre for ikke å gi ham muskler i satsningen på unge spillere slik som Arsene Wenger hadde kunnet benytte.

06.01.08 Luton - Liverpool 1-1
Et nytt møte på trange Kenilworth Road, og langt mer kjedelig denne gangen. Uten Gerrard og Torres trodde man likevel at Peter Crouch gjorde jobben et drøyt kvarter før slutt, men isteden så løp John Arne Riise inn et selvmål like etterpå. Noen vittige tunger fra Merseyside hevdet det var for å gi konkurstruede Luton en liten håndsrekning i og med en lukrativ omkamp på Anfield, som de røde for øvrig vant 5-0.

03.01.09 Preston - Liverpool 0-2
Dette var første kampen til Steven Gerrard etter mye publisert arrestasjon for bråk på en nattklubb, den første kampen for Rafael Benitez etter nyresteinsoperasjoner, og også et comeback for Fernando Torres etter at spissen hadde vært over en måned på sidelinjen med skade. De kunne alle tre koste på seg et glis da sistnevnte som innbytter definitivt avgjorde kampen med Liverpools andre scoring i sluttminuttene.