Nær droppet som VM-by

Liverpool var nær ved å bli vraket da de tolv engelske VM-byene til søknaden om 2018-VM ble plukket ut i dag. Forsikringer fra Christian Purslow om at ny stadion vil stå klar ble avgjørende.

Liverpool var den siste byen som ble oppropt da Englands VM-byer ble offentliggjort i dag. Og det skal ha vært på nippet at havnebyen ble vraket på grunn av usikkerheten rundt Liverpools nye stadion i Stanley Park.

- Christian, jeg og resten av Liverpool-delegasjonen møtte VM-komiteen, og vi la frem dagens stadion som et alternativ om nytt stadion ikke skulle stå ferdig i tide. Vi måtte gi forsikringer til FIFA om at Liverpool som by ville være i stand til å arrangere kamper, og det var eksakt hva vi gjorde, forteller Christian Purslows assistent Peter Shaw til The Times.

- Våre planer er ikke endret, og vi akter å bygge ny stadion. Men finansmarkedene må være riktige for klubben før vi går videre med stadion, og det vil kanskje skje over nyttår. Vi trenger et nytt stadion, og det vil bli et nytt Anfield, legger han til.

Byrårdsleder Warren Bradley har gitt Tom Hicks og George Gillett klar beskjed om at de svikter en hel nasjon om ny stadion ikke står klart til et eventuelt VM i 2018.

- Byrådet er de som sterkest har påpekt dette overfor klubben. De må komme i gang med ny stadion, ikke bare for VM-søknaden, men også for folket som frekventerer stadion til vanlig. Vi vet hvordan finansmarkedene har vært, og vi vet den vanskelige gjeldssituasjonen Liverpool FC befinner seg i, men klubben må sørge for stabilitet.