Nesten i mål med refinansieringsavtale?

Tabloidavis hevder at Liverpools eiere snart er i mål med refinansieringen av klubbens gjeld. Stadig nye meldinger om at Alonso er på vei til Real Madrid. Seks Liverpool-spillere blant de 50 beste.

Tabloidavisen Mirror hevder at Liverpools eiere, Tom Hicks og Geroge Gillett, snart vil være i mål med å få til en refinansieringsavtale for lånet på £350M som forfaller i sommer.

Sunday Mirror Sport påstår av representanter fra Royal Bank of Scotland og Wells Fargo for tiden gjennomgår Liverpools siste regnskapstall, og at dette vil føre til at man enes om en låneavtale som letter presset på de to amerikanerne.

Tabloidavisen hevder også at avtalen kan medføre at Rafael Benitez får et litt romsligere transferbudsjett i sommer enn han først hadde regnet med. Refinansieringsavtalen skal forutsette at Hicks og Gillett skyter inn mer av sine personlige midler i Liverpool FC. Duoen forsøker nå å skaffe disse midlene til veie ved å selge seg ut av sine sportsforetak i USA. Hicks er rede til å selge majoriteten av sin andel i baseball-klubben Texas Rangers, mens Gillett søker etter en kjøper for ishockeylaget Montreal Canadiens.

Regnskapstallene som Liverpool la frem i går skal ha økt sjansene for at eierne får den låneavtalen de ønsker seg.

- Selv om noen hevder det motsatte, så har begge eierne brukt om lag £80M av egne penger på Liverpool FC i løpet av de to siste årene. Dette har de gjort fordi de ønsker å fortsette som eiere på lang sikt, og de har hele tiden trodd det ville bli enighet om en refinansieringsavtale, siteres en kilde som Mirror beskriver som en insider.

- Man er svært nær å komme i havn med den nye avtalen, hevder kilden videre.

Mirror mener at amerikanerne kan gå videre med sine ambisiøse planer for Liverpool så snart den nye låneavtalen er klar. Øverst på agendaen står det å finne investorer til et nytt stadion i Stanley Park.

Alonso-ryktene svirrer fortsatt
Ryktene om at Xabi Alonso er på vei til Real Madrid ser ikke ut til å avta. Spanske Sport hevder nå at Florentino Perez kommer til å presentere Alonso som sitt første kjøp som ny Real Madrid-president, og påstår at overgangen så å si er i boks.

Sport hevder at Liverpool og Real Madrid har blitt enige om en overgangssum på 25 millioner euro+Gabriel Heinze, og at Alonso vil bli presentert som Real-spiller i løpet av kommende uke.

Beløpet på 25 millioner euro kan komme til å øke om Liverpool ikke kommer til enighet med Gabriel Heinze, hevder Sport.

Det påstås at Alonso vil signere en femårsavtale med Real Madrid, og at han vil bli presentert for media når han ankommer Madrid i forbindelse med Spanias treningsleir foran Confederations Cup.

Sport hevder også at Liverpool forsøkte å få med Alvaro Negredo som en del av handelen, men dette viste seg umulig fordi Real i så tilfelle måtte betale 15 millioner euro for å kjøpe ham fri fra Almeria.

Seks blant de 50 beste
Fotballmagasinet Match har seks Liverpool-spillere inne på sin liste over de 50 beste spillerne i Premier League i sesongen 2008/09. Steven Gerrard kom på 2.plass i kåringen, Xabi Alonso på 8.plass og Fernando Torres på 17. Videre finner vi Dirk Kuyt på 20.plass, Yossi Benayoun på 29.plass, mens Jamie Carragher er å finne som nummer 41.