Nøkkelspilleren Glen Johnson

Rafa Benitez tror at Glen Johnson blir en viktig spiller for Liverpool i mange år fremover. Manageren håper på et mer stabilt forsvar de neste ukene.

Glen er friskmeldt i tide til å møte gamle lagkamerater i dag kl 13.45. Høyrebacken har vært en av de få røde som har innfridd så langt denne sesongen, og Rafael Benitez mener at han kan bli en sentral spiller for Liverpool i lang tid framover hvis han kan forbedre noen detaljer i sitt defensive spill. Noe som vil bli lettere om mindre skader kan gi en mer stabil forsvarsfirer framover.

- Da vi vurderte Glen, visste vi at vi kjøpte en offensiv back, forklarer Benitez til Liverpool Echo. - Alle vet at han er god framover på banen, samtidig visste vi at han kunne bli bedre defensivt.

- Det er for tidlig å si hvordan han har gjort det for oss, men han synes å finne gode posisjoner på banen og gjør det bra i spesielle situasjoner. Han har gjort en og annen feil, men generelt gjør han det bra.

- Han har en angripende innstilling og det er fint. Han er i fremgang og vil fortsette å bli bedre. Det er et spørsmål om tid, men vi vet han vil bli en god spiller for Liverpool.

- Sist søndag dreide det seg bare om litt uflaks, sier Rafa om selvmålet til Johnson mot Arsenal. - Først gikk innlegget via Fabio og siden via Carra og det var vanskelig for ham å komme seg unna. Det viktige for meg er hans respons i etterkant.

- Denne uka har vi sett på Glen og han har vært veldig god. Han har en god innstilling, er ivrig etter å lære, og viser at han kan bli en nøkkelspiller for oss. Han må bare forbedre noen detaljer.

- Skadene har betydd mye, fortsetter Benitez om en sesong hvor hans lag har sluppet inn uvanlig mange mål. - Glen har hatt problemer, men det har også vært andre problemer med for mange spillere som har vært ute. Den bakre fireren har ikke kunnet spille sammen regelmessig på en god stund. Hvis vi kan forandre på det er jeg sikker på at det vil bli mye lettere for oss, da forståelse forsvarerne i mellom er veldig viktig.