Ny mann i toppledelsen

Liverpool har ansatt 45 år gamle Christian Purslow i en stilling som managing director. Han vil ha det overordnede ansvaret i klubben til ny daglig leder er funnet.

Liverpool FC melder på sine offisielle nettsider at klubbens eiere har ansatt Christian Purslow som ny administrerende leder ("Managing Director"). Purslow vil stå for den daglige ledelsen av klubben inntil det er ansatt en ny daglig leder etter Rick Parry. Purslow vil gå inn i klubbens styre, og vil også ha det overordnede ansvar for klubbens finanser og operasjoner. Han vil jobbe sammen med Rafael Benitez når det gjelder spilleroverganger, han vil jobbe sammen med klubbens finansielle direktør Philip Nash når det gjelder klubbøkonomien og sammen med klubbens kommersielle direktør Ian Ayre på den kommersielle biten.

- Tom og jeg følte at det var viktig å få på plass en meget erfaren og høyt respektert lederskikkelse for å ta seg av klubbdriften og støtte seniorlaget og manageren. Det er mye som må gjøres i løpet av sommeren. I oppbyggingsfasen til den nye sesongen vil Christian bli en verdifull tilvekst i lederteamet, uttaler George Gillett til liverpoolfc.tv.

- Christian har vært en stor supporter av klubben i mange år, og har allerede et godt forhold til folk på Anfield. Hans strategiske og kommersielle kunnskaper vil bli verdifulle for klubben, og vi er henrykt over at han har takket ja til å gjøre en langsiktig jobb i klubben, uttaler Tom Hicks.

45 år gamle Purslow har vært sesongkortholder på Anfield i en årrekke. Han er styremedlem i MidOcean Partners, et eiendomsmeglerfirma han selv var med å starte. Han har også vært leder i Morgan Grenfell Private Equity. Før karrieren i eiendomsmeglerbransjen var han avdelingsleder hos Schroder Salomon Smith Barney i Europa og avdelingsleder for Credit Suisse First Boston.

Purslow snakker flytende spansk, har studert språk ved universitetet i Cambridge og har en mastergard fra Harvard Business School.

Når det gjelder ny daglig leder for Liverpool FC, så leter konsulentfirmaet Odgers Berndtson fortsatt etter denne.