Ny tv-aktør kjøper Premier League?

Canal+ kan miste de nordiske tv-rettighetene til engelsk toppfotball. Ny aktør kjøper rettighetene for 1,2 milliarder kroner, melder Kampanje.

Kampen om tv- og medierettighetene til den engelske toppfotballen tilspisser seg. Etter det Kampanje erfarer skal selskapet Medge Consulting være i ferd med å stikke av med den strategisk viktigste rettighetspakken i det nordiske betal-tv-markedet. 

For en stund siden skrev Kampanje at kampen om medierettighetene til Premier League stod mellom svenske TV4, som eier Canal+, og Modern Times Group. Men nå viser det seg at et rettighetsselskap også er inne og kjemper om de attraktive rettighetene.

Kun formaliteter skal gjenstå før konsulent- og rettighetsselskapet Medge Consulting underskriver avtalen med Premier Leauge, melder Kampanje.

En av frontpersonene i Medge Consulting er Peter Liljestrand, tidligere i sportssjef i Canal+.

- Stemmer det at Medge Consulting har kjøpt rettighetene til Premier League?

- Det kan jeg dessverre ikke kommentere, sier Liljestrand til Kampanje.

Etter det Kampanje erfarer skal prisen for rettighetene ligger på rundt 150 millioner euro eller 1,2 milliarder norske kroner. Rettighetene omfatter eksklusive rettigheter i alle de fire nordiske landene for de neste tre årene. Det gjelder både på tv, internett og mobil.

For dagens rettighetshaver Canal+, eid av det svenske tv-konsernet TV4 Gruppen, må det komme som et sjokk om selskapet Medge Consulting vinner rettighetskampen.

Hva Medge Consulting eventuelt skal gjøre med rettighetene er ikke kjent. Men etter det Kampanje erfarer skal Medge Consulting og Premier Leauge være i samtaler om en nordisk Premier League-kanal. Kanalen er tenkt som enten en felles nordisk kanal eller fire enkeltstående kanaler. Heller ikke dette vil Liljestrand bekrefte.