Ny utfordring for Gerrard

Benítez tror Gerrard må heve spillet sitt mot Chelsea. Kun tilfeldig at laget med hjemmebane til slutt har gått videre i tidligere oppgjør mellom lagene. Vi må være tålmodige, tror Babel.

Phil Thompson blir ikke overrasket om Chelsea setter frimerke på Steven Gerrard, men Rafael Benítez ser ingen grunn til at Guus Hiddink skal endre taktikk for å stoppe Liverpool-kapteinen. London-laget besitter også flere kvaliteter enn Real Madrid som de røde møtte i åttendedelsfinalen. Det blir derfor vanskeligere for 28-åringen å briljere.

- Det er veldig vanskelig å stoppe Stevie når han er på sitt beste, men vi må huske hvem vi møter, uttaler Benítez.

- Vi møter et lag spekket med veldig gode spillere, og kanskje det vil by på en annerledes test for Stevie.

- Hvis typer som Michael Essien, Michael Ballack eller Frank Lampard er i form, vil det bli vanskelig å stoppe dem.

- Vi verdsetter Stevies bidrag veldig høyt, og det at vi har signert ham på langtidskontrakt viser at vi gjør jobben vår skikkelig.

- Men ikke mistforstå. Han står overfor en utfordring mot denne Chelsea-laget.

- Jeg tror at Chelsea kommer til å spille på samme måte. Jeg tror ikke de behøver å forandre, fortsetter Benítez til The Guardian.

- De spiller bra nå. De har vunnet elleve bortekamper i Premier League, så jeg tror ikke det vil bli store forskjeller. Du trenger ikke å forandre for mye når du spiller bra og vinner.

Liverpool og Chelsea har møtt hverandre tre ganger tidligere i cupspillet i
Champions League. Laget som spiller andre kamp på hjemmebane har alltid gått videre.
- Vi skal forandre på dette. Jeg tror det bare er en tilfeldighet. I fjor spilte vi veldig bra, og vi gjorde en feil på slutten som utgjorde en enorm forskjell. Hvis du spiller bra, scorer mål og holder nullen, så er det ingen grunn til at vi ikke kan gå videre. Jeg tror det som har skjedde tidligere bare er en tilfeldighet.

- Vi må være tålmodige
Rafael Benítez håper å gjøre kort prosess mot Chelsea akkurat som mot Real Madrid i forrige runde. De røde gjorde to mål før halvtimen var spilt, men Ryan Babel tror ikke at det blir like enkelt denne gang.
- Vårt hovedmål var å angripe Real direkte fra start, sier Babel til LFC Magazine.

- Rafa ba oss om å angripe dem fra første fløytesignal og overrumple dem. Manageren ba oss om å ikke la Madrid få spille sitt eget spill.

- Jeg tror det fungerte ganske bra for oss, men det er ikke alltid mulig å gjøre det slik.

- Ikke alle lag er som Real Madrid. Noen ganger kan vi møte lag som forsøker å gjøre akkurat det amme mot oss som vi gjorde mot Madrid.

- I et slikt tilfelle må man tilpasse seg til en annen tilnærming. Manageren snakker ofte om ulike kvaliteter i de forskjellige lagene.

- Noen ganger må vi være tålmodige og vente litt for å forsøke å åpne opp lagene.

- Vi må ha forskjellige taktikker til hver kamp. Hvis det var den samme hele tiden, ville lagene ha kjennskap til hva vi skulle gjøre og ville forsøke å håndtere det.