Nye kontrakter til hele trenerstaben

Lee, Pellegrino, Valero, de Miguel og Macia, i staben til Rafa Benitez, har alle fått forlengede kontrakter. Frank McParland ansatt i ledende stilling på akademiet.

Rafael Benitez og Liverpool har startet arbeidet etter at manageren fremtid på Anfield nylig ble gjort klart i form av en ny kontrakt fram til 2014.

Slik det har blitt spekulert i allerede noen dager, har Frank McParland fått en sentral rolle på ungdomsakademiet i Kirkby. McParland jobbet tidligere som speider for Benitez i årene 2004-07, før han ble ansatt som General Manager av Sammy Lee i Bolton.

Frank McParland synes å skulle fungere som en link mellom Kirkby og Melwood, i hvert fall i første omgang. Det er uvisst hvilken påvirkning dette vil få for de andre lederne på akademiet, hvor John Owens har en rolle som daglig leder, nederlandske Piet Hamberg er sportslig sjef, mens Malcolm Elias har hovedansvaret for rekruttering av spillere.

Assisterende manager Sammy Lee, førstelagstrener Mauricio Pellegrino, keepertrener Xavi Valero, fysisk trener Paco de Miguel og sjefspeider Eduardo Macia har alle blitt gitt ny kontrakter med en utvidelse på minst to år i forhold til de nåværende avtalene.

- Da jeg skrev under min nye kontrakt, ble det enighet om at jeg skulle ha en betydelig større påvirkning i forhold til akademiet og dette er et viktig skritt i å vurdere hvilken retning vi ønsker å ta i fremtiden. Jeg verdsetter oppfatningene til Frank og kjenner ham godt fra den tiden hvor han jobbet sammen med meg på Melwood. Han vil samarbeie nært med staben på akademiet for å lage grundige analyser av virksomheten der før han rapporterer tilbake til meg med sine anbefalinger.

- Det er klart av vi behøver å komme hurtig framover, slik at Frank har allerede startet i jobben og vil være med U18 laget til Huddersfield i morgen.

- Jeg sa da jeg skrev under min avtale nylig at det var en prioritet å få sikret fremtiden til den øvrige staben. Vi arbeider ekstremt godt sammen som et team og kontinuitet er avgjørende hvis vi skal bygge videre på den fremgangen vi har hatt denne sesongen og få klubben ytterligere fremover. Jeg er glad for at vi nå har kunnet ordne opp med disse avtalene.