Nye økonomiske problemer for Hicks

Tom Hicks-eide Texas Rangers har ikke penger til å betale spillerlønninger. Major League Baseball har lånt klubben penger. Michael Shields har en måneds ankefrist.

Ifølge rapporter i USA kan Tom Hicks bli tvunget til å selge baseballaget Texas Rangers etter at hans økonomiske situasjon har blitt mer akutt. Det hevdes at forbundet Major League Baseball har lånt Hicks millioner av dollar de seneste ukene for å betale spillerne lønninger.
- Han kommer ikke til å lede laget mye lenger, sier en kilde ifølge Liverpool Echo.

- Major League Baseball hjelper ham gjennom dette inntil noen andre kan overta ledelsen av klubben.

Disse opplysningene kommer på toppen av nyheten om at Hicks Sports Group misligholdt renteinnbetaling på et lån på $525M i USA.

Rapporten vil neppe påvirke Hicks og George Gilletts refinansieringsavtale av LFC-lånet i Royal Bank of Scotland og Wachovia, men det understreker stadig den prekære finansielle situasjonen Hicks befinner seg i.


Shields har en måneds ankefrist
I går ble det klart at Liverpool-supporteren Michael Shields ikke ble benådet i denne omgang. Shields og familien har tatt beslutningen meget tungt. Hans mor kollapset og måtte ha medisinsk hjelp da hun mottok beskjeden.

- Jeg kan bare ikke forstå det. Det er skam. Det føles som å få en kniv i ryggen, sa hun tidligere på dagen.

Hans far håper å møte Jack Straw den nærmeste fremtiden.
- Jeg ønsker at Jack Straw kommer og setter seg ned med meg. Han har ført våre jurister bak lyset gjennom de seks månedene det tok å komme frem til avgjørelsen. Han ignorerte oss. Nå ønsker jeg å sette meg ned med ham ansikt til ansikt og spørre hvordan han kan beholde en uskyldig mann i fengsel.

- Jeg vet ikke hvor mye mer vi klarer som familie. Vi er sønderknuste. I det ene øyeblikket forventer vi at han blir benådet og sluppet fri. I det neste er alle håp knust.

Michael Shields og hans advokater har en måned på seg til å overbevise Jack Straw om at han bør bli benådet. Hvis de leverer nye bevis innen fristen 3.august, lover justisministeren å ta en beslutning så raskt som mulig.

- Jeg forstår helt og holdent deres sinne, og jeg skjønner at utsettelsen har gjort vondt verre. Men jeg har brukt mye tid og omhu med denne saken, uttaler Straw til Liverpool Echo.

- Selvfølgelig forstår jeg bekymringene til familien. Men kjennelsen fra høyesterett, anket av familien og den jeg ikke skulle anke, satte klare linjer på at jeg bare skulle vurdere dommen fra den bulgarske domstolen.

- Jeg kunne ikke gå inn på spørsmålet om korrektheten på bevismaterialet som ble lagt til grunn.

- Det ligger i dagen at jeg anvender loven. Det ville være feil av meg å avsløre innholdet i det svært detaljerte brevet jeg sendte til herr Shields og hans advokater. Jeg kan ikke gå inn i en debatt om hva slags bevis jeg ønsker fra Shields' familie.

Straw har sagt seg villig til å møte familien Shields om de ønsker det.