One City : One goal

I Liverpool står man samlet om søknaden for å bli VM-by i 2018. Kampanjen ble lansert i dag. Carlsberg har ikke gitt opp håpet om forlenget sponsoravtale.

Mannen som var katalysatoren til at "You'll Never Walk Alone" ble verdens mest berømte fotballsang, Gerry Marsden, fikk i dag æren av å lansere Liverpools søknad som VM-by i 2018 under slagordet "One City: One Goal".

Sangeren var i Liverpool sentrum for å lage en spesialfilm for å promotere Liverpools søknad. Med seg hadde han vokalisten i The Farm, Peter Hooton, som også er kjent som en diehard Liverpool-supporter.

Filmen består av en første sekvens der de to Liverbirdene på toppen av The Liver Building viser sine fotballferdigheter, før det kommer en andre sekvens der musikerne spiller fotball med gitarer som målstolper.

Filmen ble vist på en av Europas største storskjermer i sentrum. Den offisielle premiere til filmen finner sted 2.september, når byen skal inspiseres av folkene bak Englands VM-søknad.

- Fotball er i blodet mitt, så det er en glede og ære å få ta del i denne søknaden. Jeg ville elske å få se Liverpool som VM-by, da byen er en av de største fotballbyene i verden, med noen av verdens mest lidenskapelige og musikalske fans, siteres Marsden av Liverpoolfc.tv.

- Jeg er sikker på at denne filmen vil få folk til å smile. Den handler om Liverpool og fotball, og er produsert med en god dose scouserhumor. Jeg er sikker på at den vil slå han når den blir lansert, uttalte Peter Hooton.

Det er byrådet som i samarbeid med Liverpool FC og Everton FC står bak Liverpools søknad om å bli VM-by.

- Vår søknad oppsummerer hva mesterskapet i 2018 representerer for Liverpool. Det vil få alle i byen til å stå samlet om å få bli VM-by. Dersom vi blir plukket ut som VM-by er neste mål å bidra til at England vinner mesterskapet, samtidig som vi ønsker å bruke VM i 2018 til å inspirere en ny genrasjon fans og ønske verden velkommen til akkurat hva denne byen er så berømt for, uttaler byrådsleder Warren Bradley.

Søknadsfristen for å bli VM-by er i november, og de engelske vertskapsbyene vil bli annonsert i desember. Man skal plukke ut mellom 12 og 18 arenaer som møter FIFA sine kriterier innen mai 2010.

FIFA vil offentliggjøre hvem som får arrangere VM i 2018 og 2022 i desember 2010.

Carlsberg har ikke gitt opp
Carlsberg har på ingen måte gitt opp håpet om å få fortsette som trøyesponsor for Liverpool FC etter utgangen av den nåværende kontrakten, selv om banken Standard Chartered seiler opp som favoritter til å bli de rødes nye draktsponsor fra 2010.

- Vi er fortsatt i samtaler med Liverpool, og det er absolutt mulig at vi fortsetter som draktsponsor, uttaler Carlsberg-direktør Keld Strudahl til Bloomberg.

- Vi har hatt et sponsorforhold til Liverpool i nesten 18 år, og alle ønsker at det skal fortsette. Vi har et godt forhold til den nye ledelsen i klubben, legger han til.