Ønsker Mascherano til Barcelona

Javier Mascherano sin bror mener argentineren kun vil forlate Anfield om katalanerne legger et meget godt bud på bordet. Representanter fra LFC i møte med Aquilani, ifølge italiensk presse.

Javier Mascherano sin bror har nå tatt bladet fra munnen for å kommentere Liverpool-spillerens fremtid, uttalelser som mest sannsynlig ikke vil gjøre til at Rafael Benítez hopper og danser av glede. Spanjolen ser ut til å miste Xabi Alonso til Real Madrid, og vil kjempe med nebb og klør for at Mascherano ikke forsvinner til erkerivalene Barcelona, selv om katalanerne offisielt har sagt at de ønsker argentineren i sin stall.

Mascheranos agent, Walter Tamer, har allerede kommet med taktiske uttalelser for å enten prøve å få til en overgang eller sikre sin klient bedre kontraktsvilkår. Agenten har gjort det klart at Javier visstnok er trøtt av livet i England, men ifølge tabloidpressen skal nå Liverpool være beredt til å tredoble Mascheranos lønn for å få ham til å se lysere på tilværelsen.

- Dersom Barcelona kommer på banen med et virkelig godt tilbud som betales kontant, vil jeg tro at min bror forlater Liverpool da det vil være det beste for ham og hans familie. Det skal dog være sagt at jeg ikke tror han forlater Liverpool dersom det ikke kommer et veldig godt bud på bordet, forteller Sebastian Mascherano til spanske COM Radio.

Bror Sebastian er av den oppfatning at en av grunnene til at Javier vil til Barcelona, er for å komme på samme lag som landslagskompisen Lionel Messi.

- Jeg er sikker på at Messi og Javier har snakket sammen. Lionel er en av de som har presset mest på for å prøve å få min bror til å melde overgang til Barcelona, avslutter broren til Liverpools defensive midtbanespiller, som Rafael Benítez akter å beholde, i alle fall nå som det ser ut til at Xabi Alonso forsvinner til Real Madrid.

Barcelona, på sin side, ønsker ikke å strø om seg med penger på samme måte som erkerival Real Madrid, og skal allerede se seg om etter alternativer siden de synes Mascherano vil bli for dyr.

Katalanerne har allerede betalt £39M pluss Samuel Eto'o for Zlatan Ibrahimovic, samt at de har hentet Maxwell fra Inter og tidligere Liverpool-linkede Keirrison fra Palmeiras. Siden Aleksandr Hleb heller ikke vil på lån til Inter, må de ut med ytterligere £4.25M til italienerne.

Barca har allerede Yaya Toure, Seydou Keita og lokale Sergi Busquets på defensiv midtbaneplass, og dersom Mascherano blir for dyr vil de gå over til plan B, som innbefatter å hente et rimeligere alternativ som kan utvikle seg i klubben. AZ Alkmaars Mendes da Silva, Galatasarays Mehmet Topal og Jan Verthongen fra Ajax ses på som mulige alternativer om ikke spanjolene gambler på fremtidige inntekter og velger å gå for Mascherano likevel.

Borgermesteren i Barcelona har gitt klarsignal til at klubben kan selge et stadion og en rekke landsteder og tomter som har verdier for opp mot £260M, men store deler av disse pengene er allerede øremerket forbedringer av Nou Camp som vil gi flere sitteplasser, samt et enorm tak som vil dekke store deler av stadion.

Ute etter Aquilani
Mediene spekulerer i om Liverpool allerede er på plass for å sikre seg en erstatter for Xabi Alonso, som virker å være på vei til Real Madrid. Den italienske avisen Il Messaggero melder om at Liverpool hadde representanter i Roma allerede i går, med mål om å sikre seg den italienske 25-åringen Alberto Aquilani.

Et bud på rundt £20M nevnes i engelske aviser, men den italienske originalkilden oppgir summen å være i lokal valuta, nemlig euro, slik at prisen kan være noe mindre. En spiller kan også bli inkludert, og den som senest har blitt linket til den italienske hovedstaden er Andriy Voronin, som av Rafael Benítez verdsettes til rundt £4M. Liverpools representaner skal ifølge italiensk presse ha tilbudt Aquilani en femårskontrakt.

Roma-trener Luciano Spalletti uttaler at Roma kan være nødt til å selge enkelte toppspillere før sesongen starter på grunn av klubbens økonomiske vanskeligheter. Aquilani har scoret ni ganger på 102 opptredener for Roma siden 2002, og er 187 centimeter høy. Mediene har linket de røde til spilleren over en periode, så et potensielt bud på Aquilani kan ikke utelukkes.