Ordkrigen fortsetter

Alex Ferguson hevdet i går at han må lese mer av Freud for å forstå Rafael Benitez, mens spanjolen synes det er merkelig at United-manageren ikke forstår engelsken hans.

Alex Ferguson langet ut en verbal volley i retning Rafael Benitez på sin pressekonferanse i går.

- Jeg behøver å lese mer av Freud før jeg forstår meg på Benitez, uttalte Manchester United-manageren med henblikk på den famøse pressekonferansen der spanjolen presenterte en rekke fakta som bevis for hvordan Ferguson har fotballmyndighetene i sin hule hånd.

- Jeg vet ikke hvor han fikk det fra, og det interesser meg egentlig ikke. Jeg brydde meg ikke om det den gangen, og jeg bryr meg ikke om det nå, la Ferguson til.

- Envher manager i Liverpool er min rival. Opp gjennom årene har det vært Kenny Dalglish, Graeme Souness, Roy Evans, Gerrard Houllier og nå Rafael Benitez. Det spiller ingen rolle hvem som er manager for Liverpool, de vil uansett være min rival. Det er en del av klubbenes historie.

- Liverpool har alltid vært vår største rival. Det spiller ingen rolle hvilken posisjon lagene har i ligaen. Dette har i mine øyne alltid vært derbykampene. Det vil alltid være slik grunnet geografi og historien mellom de to byene. Vi er de to mest suksessfulle klubbene i England. Når disse møtes, forventer du høyt tenningsnivå.

Når Benitez ble konfrontert med at Ferguson ikke forstod hans argumentasjon, kontret han:

- Jeg må kanskje forbedre engelsken min. Jeg vet ikke om han skjønte hva jeg sa. Jeg vil uansett ta ham i hånden etter kampen, og man vet aldri, kanskje vil vi ta oss en prat også.

Benitez tror fortsatt det er mulig å overta Uniteds hegemoni som den dominerende klubben i Premier League. Men innrømmer at man da ikke har råd til mange feiltrinn.

- Om vi gjør alt skikkelig, og alle står sammen, kan vi bli bedre både på og utenfor banen. Det gjelder alt fra laguttak til spilleroverganger og den kommersielle siden. Alt. Da kan vi nærme oss. Men vi må gjøre ting perfekt.

- Denne sesongen har vært bedre enn den forrige, og hadde vi klart å gjøre ett mål eller to i kamper vi har spilt uavgjort ville vi ha vært nærmere. Det er synd. Vi har vært bedre enn noen gang denne sesongen, men har ikke vært stabile nok. Neste sesong må vi bli mer stabile.

- Denne sesongen toppet vi tabellen lenge, og dagens kamp blir veldig viktig med tanke på hvor vi ender. Vi har gjort noen feil, og klarer vi å unngå disse neste år vil vi være nærmere. Da vil alle i klubben bli enda mer motiverte.