Over et år i forhandlinger?

I en stevning til høyesterett hevdes det at Gillett og Hicks begynte forhandlinger med et konsortium ledet av Al-Kharafi-familien om et salg av Liverpool allerede i januar 2008.

Investeringsbanken Seymour Pierce har stevnet et konsortium ledet av Kuwaits Al Kharafi-familie inn for høyesterett grunnet kontraktsbrudd. Ifølge Mail on Sunday kommer det visstnok fram av stevningen at George Gillett og Tom Hicks har vært involvert i samtaler med araberne i mer enn et år før forhandlingene brøt sammen for tredje gang i forrige måned.

Amerikanerne har frem til juli med å refinansiere lånet som finansierte overtakelsen av Liverpool FC for to år siden. Likevel er ikke Hicks og Gillett aktivt ute etter å selge klubben. Flere grupper sies å ha tatt kontakt med Hicks og Gillett, men det skal ikke ligge noen avtale på bordet.

Denne uken gikk en representant for et konsortium ledet av Al-Kharafi ut og hevdet at Liverpools krevde for mye for klubben, rundt £500M ble det antydet.

I stevningen til høyesterett hevdes det at Al-Kharafi begynte samtalene etter at amerikanerne hadde fått refinansiert lånet i Royal Bank of Skottland og Wachovia i januar 2008.

Hicks har nylig hatt representant på plass i Midt-Østen for å få til et salg, men ut i fra stevningen hevdes det at Gillett var den mest ivrige av de to til å selge i fjor. Det kommer frem at et salg nærmest var sluttført i juli, men Al-Kharafi-konsortiet trakk seg ut i siste minutt.

I stevningen som ble levert 25.februar i år, står det at Seymour Pierce ble hentet inn 27.februar 2008 av Rafed Al-Kharafi og Al-Kharafi National Group for å være rådgivere for en overtagelse av Liverpool. Al-Kharafi skal ha blitt enige med Seymour Pierce om å betale £100000 så fort Hicks og Gillett startet samtaler om et salg og ytterligere £150000 når banken hadde fått finansiell informasjon om å hjelpe til med et kjøp.

Ifølge dokumentet skal Gillett og Hicks allerede 18.mars ha vært villige til å selge klubben. Kravet Seymour Pierce har overfor Al-Kharafi skal være på 302368,89 pund inkludert utgifter og renter. Kilder hevder videre at dersom kuwaiterne kjøper Liverpool, skal Seymour Pierce ha ytterligere £7M.Kilde: Daily Mail