Overveldet over minnestunden

Javier Mascherano berømmer i dag folket i Liverpool for måten de gjorde ære på Hillsborough-ofrene under 20-årsmarkeringen på onsdag. Familiene støtter suspensjonen av Itandje.

Javier Mascherano skal ha blitt så overveldet over onsdagens minnestund, at han ringte sine venner hjemme i Argentina for å fortelle dem om det han hadde opplevd på Anfield.

- Jeg har aldri tidligere sett noe lignende. Jeg snakket med folk hjemme i Argentina om det. Det var utrolig å se stadion nesten fullsatt under en minnestund. Dette ville ikke ha skjedd i andre klubber eller andre land, sier midtbanespilleren til Liverpoolfc.tv.

- Det er flott hvordan supporterne og byen står sammen om dette. De minnes fortsatt mennesker som mistet livet for 20 år siden. Da jeg kom til Liverpool, visste jeg ikke hva som hadde skjedd for 20 år siden. Men når du bor i byen og spiller for Liverpool får du høre alle detaljene. Det er så trist alt sammen.

River Plate, som var Mascheranos første profesjonelle klubb, opplevde en lignende stadionulykke i 1968, der 74 mennesker omkom da de prøvde å rømme unna en brann.

- I Argentina skjedde det noe lignende for mange år siden. Men der minnes ikke supporterne de døde på samme måten som Liverpool-supporterne gjør, avslutter Mascherano.

Familiene støtter Itandje-suspensjon
Hillsborough-familiene støtter Liverpools avgjørelse om å suspendere Charles Itandje i to uker for upassende oppførsel under onsdagens minnestund. Pårørende til Hillsborough-ofrene er glade for at klubben etterforsker saken.

- Jeg har ikke sett TV-bildene, og det er fullt mulig at Itandjes oppførsel har blitt mistolket på et eller annet vis. Men det er helt rett og fornuftig at klubben ser på det som skjedde, og etterforsker det. Jeg er sikker på at klubben vil gjøre det rette, sier Trevor Hicks i Hillsborough Families Support Group.