Owen har liten tro på poeng

Michael Owen har liten tro på poeng mot sin gamle klubb. Alan Shearer øyner en overraskelse når formsvake Newcastle gjester Anfield. De røde er også under press. Phil Dowd dømmer.

Newcastle ligger på 18.plass, under nedrykksstreken, etter 34 ligarunder, og avstanden opp til Hull på sikker plass er på tre poeng. Newcastle er derfor i poengnød når de gjester Anfield søndag. Midlertidig manager Alan Shearer vet at nordøstlaget står overfor en formidabel oppgave, men øyner likevel en overraskelse på Merseyside.
- Alle vil avskrive oss mot Liverpool. Jeg kan forstå det. Men jeg så Liverpool vinne i Hull sist lørdag, og de spilte ikke særlig bra. De kjemper om tittelen, så der er også under press. Man vet aldri i fotball, sier Alan Shearer ifølge The Guardian.

Michael Owen innser at det blir vanskelig på Anfield. Newcastle må nok konsentrere seg om å ta poeng i de resterende hjemmekampene, mot Midlesbrough og Fulham.
- Vi reiser til Liverpool nå og avslutter sesongen borte mot Aston Villa. Hvis vi kan få noen poeng i de kampene, vil vi selvsagt gripe dem. Realistisk sett er det i hjemmekampene som er vårt hovedfokus nå, uttaler Michael Owen.

Formsvake gjester
Newcastle har vunnet bare to bortekamper denne sesongen, 3-0 mot Portsmouth og 3-2 mot West Bromwich. De har imidlertid spilte uavgjort på fremmed gress mot både Chelsea (0-0) og Manchester United (1-1). På Emirates ble det 0-3-tap. Newcastle er i elendig form. De seneste ni kampene har endt med fire poengdelinger og fem tap. Totalt har de kun én seier på de 16 seneste ligakampene. Liverpool vant 5-1 på St. James' Park i 28.desember.

Dowd dømmer
Phil Dowd er utnevnt til å lede Liverpool-Newcastle. Han får med seg assistentene Mick McDonough og Mark Scholes. Fjerdedommer er Mark Halsey.