Owens håper U18 kan tukte serielederen

Akademisjef John Owens mener at Liverpool U18 står overfor en vanskelig oppgave i morgen, men krysser fingrene for seier mot serieleder Manchester City. 90 år siden Bob Paisley ble født.

Akademisjef John Owens ser frem til at Liverpool U18 skal bryne seg på serieleder Manchester City i morgen. U18-laget spilte som kjent ikke seriekamp forrige helg, grunnet  juniorcupkampen mot Bristol Rovers.

- Manchester City leder serien, og vil uten tvil bli en tøff oppgave for oss. De har en meget sterk stall, og leder serien suverent. Våre spillere er imidlertid ute etter å bite fra seg, og jeg er sikker på at trener Hugh McAuley ønsker seg bedre spill enn det som ble levert mot Bristol Rovers, sier Owens til Liverpoolfc.tv.

- Vi har også kampen mot Chelsea i FA Youth Cup den 5.februar å se frem til. Slår vi dem venter Nottingham Forest eller Bolton i neste runde. Den kampen vil i så fall også spilles på Anfield.

Owens forteller også at akademiet hadde storfint besøk tirsdag kveld. Det var Atletico Bilbao, representert ved Inigo Mujika, som avla Kirkby et besøk.

- Han fortalte oss om deres rekrutteringsarbeid i Spania. Det var fint å få sammenligne måtene vi jobber på, sier akademisjefen.

- Av og til sender vi trenere rundt om i Europa på lignende besøk, og i fjor hadde vi selv besøk av akademimanageren til Real Madrid. Det handler om å utveksle ideer og se på hva som kan forbedres.

- Det ble en interessant kveld på tirsdag, og selv om vi aldri kommer til å kopiere andre klubber fullt og helt, kan de ofte gi oss viktig input.

- På søndag avsluttes uken med at de yngste lagene våre møter Barnsley, avslutter Owens.

90 år siden Paisley ble født
Det er i dag 90 år siden Englands mestvinnende manager gjennom tidene, Bob Paisley, ble født i Hetton-le-Hole i Durham. Han spilte selv 277 kamper for Liverpool og var med på å vinne ligatittelen i 1947. Han sluttet seg til trenerstaben i 1954 og tok over som manager tjue år senere. Som manager for Liverpool vant Paisley Europacupen tre ganger, ligaen seks ganger, ligacupen fire ganger, Charity Shield fem ganger, samt UEFA-cupen og supercupen.