På tide med en seier over Birmingham

Liverpool og Birmingham har møtt hverandre ti ganger i Premier League, og Liverpool har vunnet bare to av disse kampene. Fem har endt uavgjort, mens tre er tapt. Begge seirene kom i 2003/04.

Sist Liverpool møtte Birmingham i Premier League endte oppgjøret 2-2. Kampen gikk på St Andrews i april 2008, og Peter Crouch og Yossi Benayoun sørget for at de røde kom tilbake og tok ett poeng etter at de hadde ligget under 2-0.

Sist lagene møttes på Anfield, i september 2007, endte oppgjøret målløst. Alle de siste fire ligakampene mellom lagene har endt uavgjort.

Liverpools største hjemmeseier over Birmingham kom i april 1986, da de røde vant 5-0 og Gary Gillespie gjorde hat-trick.

Foran kampen i morgen merker vi oss også at Liverpool har fått like mange røde kort på de to siste Premier League-kampene (3) som de samlet på de tre og et halvt foregående årene.

Fernando Torres har scoret 34 ligamål på Anfield på 35 kamper. Denne sesongen har han gjort seks mål på fem kamper foran hjemmepublikum.

Ryan Babel har nå gjort 12 mål for Liverpool etter innhopp fra innbytterbenken. Bare David Fairclough med 18 scoringer som innbytter kan vise til flere i klubbens historie.

Birmingham er den eneste klubben som Liverpool ikke har klart å beseire i Premier League under Rafael Benitez.

Birmingham har kun vunnet tre av sine 36 siste bortekamper i toppdivisjonen. Denne sesongen har de tapt fire av fem, men vant 1-0 borte mot Hull i september.

Sju av Birminghams 10 mål denne sesongen har blitt gjort i løpet av det siste kvarteret av kampene. Midlands-klubbens tre ligaseire denne sesongen har kommet hjemme mot Portsmouth, borte mot Hull og hjemme mot Sunderland. Alle ettmålsseire.

Dersom Birmingham unngår tap i morgen kveld vil de ha spilt fire kamper på rad på Anfield uten å tape, noe som er rekord for dem. Birminghams største seier på Anfield lyder på 2-0, og stammer fra 1904.