Pellegrino forsvarer sonemarkering

Pellegrino mener det er feil å kritisere soneforsvar. Liverpool er blant de beste i England på defensive dødballer. Torres synes han passer bedre i England enn i Spania.

Flere eksperter har kritisert Liverpools soneforsvar til tross for at Pepe Reina har vunnet Golden Glove de seneste tre sesongene for flest kamper uten baklengs.
  
Mauricio Pellegrino spilte i Valencias forsvar under Rafael Benítez da de vant La Liga ved å bruke soneforsvar, og Liverpools førstelagstrener insisterer på at det fungerer bra selv om det førte til innslupne mål mot Portsmouth og Everton. 
- Min oppfatning er at folk må kritisere resultatet, ikke metoden. Før de tre seneste kampene var vi blant de to beste lagene på defensive dødballer. Etter disse kampene er vi fortsatt blant de fem beste lagene på defensive dødballer, uttaler Pellegrino til Liverpoolfc.tv. 
  
- Til slutt må du velge - sone- eller mannsmarkering. Vi valgte denne fordi vi stoler på den. Begge metodene kan være bra hvis du fokuserer på jobben og gjør det skikkelig. Det viktigste er ikke hvilken metode, men måten du håndterer metoden.
  
- Vi vet at vi har gjort noen feil, og vi jobber med dette for å være sikre på at vi ikke slipper inn flere mål, men vi har mange dødballer i mot. Det er derfor de andre lagene noen ganger kommer til å score mål.

- Jeg passer bedre i England
Fernando Torres har vært en suksess i Premier League, og han har doblet sin scoringsprosent etter overgangen fra Atlético Madrid. Han ble nominert til Ballon d'Or i desember, og det viser at spilleren er blant de beste i verden. Spissen tror han passer bedre i engelsk fotball enn i spansk.

- Engelsk fotball har vært godt for meg på grunn av dens egenskaper: den er rask, direkte og det er svært få stopp. Det passer spillet mitt mer enn spansk fotball. Mine naturlige egenskaper - fart, kraft - passer til Premier League, sier Torres til FourFourTwo. 
  
- Jeg spiller som nummer ni ved siden av midtstopperne. Hvis jeg spilte der i Spania, ville det kanskje ikke passe meg. Jeg ville knapt ha sett ballen, og jeg ville føle at jeg ikke var med i kampen. Men det går så hurtig i England. Du vet at du alltid kommer til å få sjansen til å komme inn bak forsvarerne.
  
- Liverpools spill er basert på laget, på strategi. Det er et meget sterkt, godt organisert lag. Det passer meg perfekt å ta andre lag på kontringer, med rom foran oss.
  
Torres er glad for at Benítez ga ham sjansen i Liverpool.  
- Rafa var på utkikk etter en spiss med mine egenskaper - en rask spiller som kunne overraske forsvarere og komme inn bak dem, men jeg måtte også lære, sier han.
  
- For mange trenere betyr ikke den taktiske siden av spillet så mye, men for Rafa er det grunnleggende. Han er bevisst på hvordan vi bygger opp bevegelsen og organiseringen.
  
- Jeg har lært mye. Det har vært en ekte glede for meg å jobbe med Rafa. I Atlético spilte jeg mer på instinkt og gjorde mine egne ting. Her må jeg lære om bevegelse og posisjonering, om laget.
  
- En av hovedårsakene til at jeg kom til klubben var at ønsket å konkurrere med de beste og vise at jeg var god nok til å spille for klubben.
  
- Det faktum at det var andre spanjoler her var stort. Kapteinene har også vært gode. Jamie Carragher, Sami Hyypiä og Steven Gerrard har hjulpet meg fra dag én. Å ha Rafa her gjorde det lettere å forstå det taktiske.