Penger til spillerkjøp og lavere gjeld

Tom Hicks lover penger til spillerkjøp og lavere gjeld. Tror nye sponsoravtaler vil gi økte inntekter på £25M pr år. Fortsatt samarbeid med Carlsberg. Ledelsessituasjonen er dramatisk forbedret.

Tom Hicks lover å redusere Liverpools gjeld og styrke spillerstallen. Klubben forventer å generere 25 millioner pund fra avtaler med Standard Chartered og Carlsberg neste sesong. Amerikaneren mener det er ingen grunn til å være bekymret for klubbens økonomi eller sportslige utvikling. Klubben har aldri stått sterkere på og utenfor banen.

Mens Liverpools revisorer har uttrykt skepsis over fremtiden til klubbens søsterselskap etter gjennomgang av regnskapet for 2007/08, ble det også notert en rekordomsetning på 159,1 millioner pund. Hicks mener at Liverpool drives som en smart klubb sammenlignet med Manchester City. Han kaller Citys forretningsplan for ikke å være bærekraftig etter å ha brukt mye penger på spillere i sommer.

- Dere må se på pengestrømmen istedenfor regnskapet, og vi akter å drive Liverpool hvor det har en veldig sterk positiv pengestrøm slik at vi har ressurser til å være så konkurransedyktige som mulig på banen. Det er vår forpliktelse, uttaler Hicks i et telefonintervju med nyhetsbyrået AP.

- Vi hadde sterk, positiv pengestrøm i fjor. Vårt gjeldsnivå er på et svært behagelig nivå, og vi skal fortsette å få det ned.

- Vårt mål er å ha mindre gjeld enn noen av de beste klubbene. Det er en forpliktelse vi har gjort, og vil vil fortsette med det.

Hicks, sammen med deleier George Gillett, reduserte klubbens gjeld til 250 millioner pund i juli. Manchester United har en gjeld på 650 millioner pund. Manchester Citys eier fra Abu Dhabi har brukt mer enn 120 millioner pund siden mai på å styrke laget.

- Det er ikke bærekraftig for City. De vil ikke fortsette å investere sånn som det ettersom det ikke gir god økonomisk mening. Forhåpentligvis vil de gjøre de forbedringene de har behov for å gjøre og deretter drive det mer som en virksomhet. De smarte klubbene opererer på lang sikt, og du må se på hvem som har hatt suksess over mange år.

Liverpool annonserte en ny draktsponsponsoravtale med Standard Chartered på mandag, men vil også fortsette et samarbeid med Carlsberg.

- Vi ser for første gang den reelle styrken på merkevaren og styrken til en veldrevet klubb. Jeg føler veldig bra for hele klubben. De totale sponsoravtalene kan trolig innbringe 25, 26 millioner i økte inntekter i året. Det er en stor utvikling for klubben.

Avtalen med Standard Chartered vil visst være verdt minst 21 millioner pund hvert år fra 2010/11. Hicks forventer at selskapet bidrar med enda mer i takt med at banken gjør flere forretninger globalt.

- Det er ikke bare de 21 millionene pund som vi vil få fra den nye sponsoravtalen med Standard Chartered. Vi vil få ytterligere to eller tre millioner pund for "The Infinity part" av avtalen med Standard Chartered.

- Vi har en eksisterende kontrakt med Carlsberg frem til slutten av sesongen. Fra nå og frem til sesongslutt skal vi sluttføre nye avtaler der vi skal beholde Carlsbergs spesielle sponsorpakker og ha Carlsbergs produkter på stadion. De vil bli en av våre nøkkelsponsorer, bare ikke på våre trøyer.

Hicks forventer at manager Rafael Benitez skal kontakte ham og managing director Christian Purslow om å bruke noen av inntektene til å kjøpe spillere.

- Slik jeg kjenner Rafa Benitez vil jeg mistenke at han vil ha et øye med i laget. Ettersom vi øker omsetningen, vil det gi mulighet til å bli mer konkurransedyktige på banen. Dette er en veldig viktig stund, men vi tror vi får andre muligheter i fremtiden også.

Liverpool har allerede tapt to ligakamper denne sesongen, like mange som hele 2008/09, og ligger på 5.plass, seks poeng bak Chelsea.

- Alle involverte med Liverpool ønsker å vinne Premier League. Det har gått altfor mange år, og det er vårt mål. Jeg har vært i idretten i 15 år. Noen ganger må man gjøre ting for å få spillernes oppmerksomhet til å våkne opp og virkelig få fokus.

- Kanskje vi har tatt lærdom (av tapene), spesielt den måten vi spilte på lørdag (slo Burnley 4-0) viste det. Vi har stabilitet og kjernen i laget.

Usikkerheten var stor på Anfield forrige sesong. Det dro ut med Benítez' kontraktsforhandlinger, men han skrev til slutt under på en kontrakt med varighet frem til 2014. Flere førstelagsspillere, deriblant Torres og Gerrard, fulgte opp med å skrive nye kontrakter.

- Alt er veldig stabilt. Jeg tror ledelsessituasjonen i klubben er dramatisk forbedret. Det er en reell følelse av optimisme.