Pennant i nedrykksstrid

Utlånte Jermaine Pennant kjemper for å berge Portsmouth fra nedrykk. Guillem Balague tror Liverpool kan spille seg frem til en ny Champions League-finale.

Jermaine Pennant er som kjent utlånt fra Liverpool til Portsmouth inntil kontrakten hans med de røde løper ut til sommeren. Vingen har så langt ikke tatt noen avgjørelse om hvor hans fotballfremtid ligger etter den tid.

Pennant har spilt seks kamper for Portsmouth etter at han ble lånt ut fra Liverpool i januar, og har imponert på Fratton Park. Derfor utelukker han ikke at Portsmouth kan bli hans permanente oppholdssted fra sommeren av.

- Det er for tidlig å bestemme seg om jeg blir i Portsmouth eller ei. Jeg har viktigere ting å fokusere på for øyeblikket. Jeg må jobbe hardt for at Portsmouth skal beholde plassen i Premier Leauge, sier Pennant til Portsmouth-avisen The News.

Etter Blackburns seier over Fulham i går kveld ligger Portsmouth tredje sist i Premier League, og dermed under nedrykksstreken.

- Klarer Portsmouth å beholde plassen i Premier League, kan vi tenke på fremtiden min etterpå, sier Pennant.

Balague mener Liverpool ikke får nok skryt
Guillem Balague synes ikke Liverpool får den honnøren de fortjener. Selv er han slett ikke overrasket over at de røde slo Real Madrid.

- Jeg mener at Rafael Benitez og Liverpool ikke har blitt vist den respekten de fortjener de siste årene. De er Europas beste lag på UEFA-rankingen, og det er ikke ufortjent, sier den spanske journalisten til Liverpoolfc.tv.

- Etter kampen på Santiago Bernabeu var det mange som karakteriserte Liverpool som et defensivt lag. De forventet vel ikke at Rafa skulle spille åpen fotball på bortebane? Liverpool gjorde en fantastisk innsats over to kamper, og Rafa gjorde alt riktig.

- Liverpool er et lag som kan omstille seg til enhver situasjon. Det har de vist under Rafa. Tirsdag ble en ny historisk kveld på Anfield. En utrolig forestilling. Rafas taktikk viste seg igjen å være innertier. Samtidig så Alvaro Arbeloa ut som den beste høyrebacken i Spania, Javier Mascherano var i toppform og Fernando Torres var tilbake i knallslag. Alle jobbet bra sammen.

- Jeg ser ingen grunn til at Liverpool ikke skal nå finalen i Roma nå. Det er ingen grunn til å avskrive dem i Europa.