Plessis håper på spilletid mot Arsenal

Damien Plessis, som for øyeblikket soner en suspensjon etter et rødt kort i reservelagsserien, håper å få spilletid på førstelaget for første gang denne sesongen i ligacupen mot Arsenal.

Franskmannen var ubenyttet reserve mot Leeds i forrige runde, og klør nå i beina etter spilletid. 21-åringen fikk sin Liverpool-debut nettopp mot Arsenal på Emirates i april 2008.

- Emirates er en fantastisk stadion for en ung spiller å gjøre sin debut på, men kanskje ikke den enkleste plassen å få ilddåpen. Det var en meget viktig kamp, og atmosfæren var helt ulik det jeg var vant med fra Frankrike, mimrer Plessis.

- Det var veldig motiverende, og jeg husker Rafa rådet meg til å gjøre ting enkelt. Det var akkurat hva jeg gjorde. Jeg gikk bare ut på banen og spilte fotball på min måte, og hjalp laget til et resultat, minnes han.

- Jeg syntes det gikk bra den dagen. Jeg ble kåret til banen beste spiller i noen aviser, noe som var hyggelig.

Liverpool spilte 1-1 mot Arsenal den ettermiddagen. Når de to lagene møtes i Carling Cup i slutten av måneden skal det kåres en vinner.

- Det blir annerledes denne gangen, ettersom det dreier seg om Carling Cup og ikke Premier League, uttaler Plessis til LFC Weekly.

- Står det uavgjort etter 90 minutter vil det bli ekstraomganger og kanskje til og med straffespark-konkurranse.

- I Carling Cup møter du også ofte mange andre spillere som ikke er vant med å få så mye spilletid. Det er en flott mulighet for unge spillere som meg selv til å få vise seg frem.

- Carling Cup er kanskje min beste sjanse til å få spilletid for førstelaget for øyeblikket. Unge spillere kan kanskje få en benkplass i Champions League eller Premier League. Du venter og venter, men får lite spilletid. I Carling Cup er det annerledes.

- Kanskje får jeg sjansen mot Arsenal, kanskje får jeg den ikke. Jeg vet ikke ennå, men jeg håper jeg får sjansen. Kampene mot Arsenal er veldig store kamper uansett hvilken turnering det er snakk om. Slipper du til, vet du at du må gjøre det bra.