Prins Faisal og Gillett ga felles intervju

Prins Faisal og George Gillett ga i dag et felles intervju til Sky Sports News, men intet konkret nytt om salg av Liverpool FC. Tidligere Liverpool-spiller Stan Palk døde mandag.

George Gillett er som kjent på visitt hos Prins Faisal i Riyadh, og prinsens investeringsselskap F6 har blitt linket til et oppkjøp av Gilletts aksjer i Liverpool FC.

I dag ga duoen et felles intervju til Sky Sports News.

- Infrastrukturen som jeg har sett her nede er helt fantastisk. Kongen gjør mye for idretten og de unge her til lands. Fasilitetene som jeg har sett tåler sammenligning med det beste i verden. Ledelsen av prosjektene er førsteklasses, og jeg har blitt veldig positivt overrasket. Jeg tror vi har noen flotte muligheter for samarbeid, uttalte Gillett.

- Vi har stor respekt for hva regjeringen i Saudi Arabia gjør for ungdommen i dette landet. Ved hjelp av godt gjennomarbeidede programmer prøver de å heve nivået på idretten, og spesielt innen fotball. Vi er godt fornøyd med det vi ser, og føler oss priviligerte som får bidra med hjelp i dette arbeidet, la han til, og siktet til fotballakademiene som skal bære Liverpools navn.

Prins Faisal var kryptisk når det kom til å omtale et eventuelt oppkjøp av Gilletts aksjepost i Liverpool FC.

- Dette er en venn som besøker en annen venn, som tilfeldigvis er deleier i Liverpool. Vi ser frem til et samarbeid mellom klubber i Saudi Arabia og Liverpool FC, der vi tar sikte på å utveksle kunnskaper og erfaringer, og å opprette Liverpool-akademier og innføre Liverpools filosofi i sportsindustrien i Saudi Arabia. Dette er hovedsakene i våre samtaler, sa prinsen.

- Som investeringsgruppe har vi et øye for mange muligheter, både i Europa, i Asia, i Nord-Amerika og i Sør-Amerika, om vi skal si det på den måten.

- Vi er opptatt av hvordan vi kan øke verdier og investere penger. Det er alt jeg kan si om våre interesse i fotballklubber.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stan Palk døde mandag
Tidligere Liverpool-spiller Stan Palk døde mandag, i en alder av 87 år. Han gjorde 14 mål på 75 kamer for Liverpool i perioden 1940-1948, og var med på laget som tok klubbens første ligamesterskap etter andre verdenskrig. Han spilte seks kamper sammen med karer som Billy Liddell og Bob Paisley i den historiske 1946/47-sesongen. I 1948 ble Palk solgt til Port Vale for £10 000, noe som var ny salgsrekord for Liverpool den gangen. Liverpool.no lyser fred over Stan Palks minne.