Rafa allerede i samtaler med spilleragent

Rafael Benitez er allerede i samtaler med en agent, for å få forlenget avtalen til en av de nåværende spillerne. Det avslører han i et intervju med Liverpoolfc.tv.

Som det seg hør og bør har Liverpoolfc.tv i dag et langt intervju med Rafael Benitez, etter at manageren i går signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool. Etter å ha skrevet under på en avtale som holder ham i Liverpool frem til sommeren 2014, slår Rafa fast at Merseyside er hans og familiens hjem nå, ikke Spania. Benitez tror også fullt og helt på at han kan guide de røde til ligatittelen i løpet av de fem kommende årene. Han avslører også at forberedelsene til neste sesong virkelig har skutt fart etter at kontrakten ble underskrevet. Vi gjengir intervjuet i sin helhet.

- Hvor fornøyd er du med å ha skrevet under en ny kontrakt, Rafa?

Jeg er veldig, veldig godt fornøyd. Vi har snakket om ting lenge, så det er godt å få det unnagjort slik at all snakkingen kan ta slutt. Nå kan vi begynne å jobbe, og få ordnet alt.

- Du er en fotballmann. Er det en lettelse at all snakkingen om kontrakten nå tar slutt? Har det vært distraherende?

- Det var distraherende på hver enkelt pressekonferanse, fordi jeg hele tiden ble stilt det samme spørsmålet! Jeg prøvde å konsentrere meg om det sportslige, og jeg synes vi gjorde det bra.

- Hvor viktig er dette med tanke på planleggingen for neste sesong. Kan jobbingen starte nå når det gjelder å finne nye spillere, for eksempel?

- Dette er viktig fordi spillerne ønsker å vite hvem som skal være klubbens manager. Det gjør supporterne også. Det er virkelig viktig å vite hvem manageren skal være, slik at man kan begynne å jobbe med avgjørelser vedrørende spillere.

- Var du hele tiden trygg på at forhandlingene ville komme i havn?

- Ja. Det startet litt sakte, men vi kom stadig nærmere en løsning. Jeg følte meg trygg. Målet var hele tiden å bli i klubben.

- Eierne har vist at de har stor tro på deg ved å gi deg en femårskontrakt, har de ikke?

Ja, de prøvde hele tiden å gjøre sitt beste. De jobbet meget hardt. De har hatt folk som har jobbet veldig hardt sammen med mine rådgivere. Takket være alle disse folkene har vi kommet i havn. Eierne er fornøyd med jobben vi gjør. Alle ønsker å vinne mer, men de kan åpenbart se fremskrittene vi gjør. De kan se at troppen blir bedre, og jeg tror de er virkelig godt fornøyd. Forhåpentligvis er de minst like godt fornøyd mot slutten av kontraktsperioden.

- Når kontrakten utløper vil du ha tilbrakt 10 år på Anfield. Trodde du at du skulle bli her så lenge da du kom hit?

- I Spania er en femårskontrakt en lang kontrakt. 10 år er en veldig, veldig lang periode. Jeg må bare gjenta at jeg er godt fornøyd, da dette betyr at vi stadig har blitt bedre og at vi kan forbedre oss ytterligere.

- Liverpool har hatt flere store managere, men ikke mange har vært i klubben i 10 år. Hvor stolt er du over dette?

- Det er vanskelig å forklare. Jeg er veldig glad og fornøyd med at jeg skal fortsette her. Kan jeg være her i 10 år vil jeg være en av de lykkeligste managerne i verden.

- Har du og familien din slått rot på Merseyside nå? Er dette deres hjem?

- Ja, for familien er det helt klart det. Mine døtre og min kone har funnet seg virkelig godt til rette her, og spesielt min yngste datter, som er mer engelsk enn spansk.

- Har du noe du vil si til fansen?hvorfor tror du at du har knyttet så sterke bånd til dem?

- Jeg tror de så at jeg jobbet hardt fra første dag av, og deretter vant vi Champions League og noen andre trofeer. Alle kunne se at laget trengte noe, og de så at vi ga klubben og laget dette. Vi har vært nær, og vi har gjort fremskritt de siste årene. Jeg tror supporterne ser forskjellen. Jeg er virkelig glad og stolt over å ha deres støtte. Fansen har vært nøkkelen til min avgjørelse.

- Kontrakten binder deg til klubben i nye fem år. Hva er dine mål og ambisjoner i løpet av den perioden?

- Det er vanskelig å ha ett mål. Vi må åpenbart forbedre alt, og kjempe om trofeer hvert år. Målet er å forbedre troppen og jobbe på ulike måter som gjør at vi drar i samme retning. Målet er å bli bedre for hvert år, og jeg tror det blir enklere å vinne trofeer nå.

- Hvor trygg er du på at vi kan vinne ligaen før 2014?

- Selvsagt har jeg stor tro på det, ellers hadde jeg ikke skrevet under en kontrakt som denne. Jeg ønsker å vinne, og det tror jeg vi kan klare. Det viktigste nå er å jobbe hardt, og gjøre de riktige tingene.

- Hvordan ser du på utfordringene du vil støte på de neste fem årene?

- Jeg er veldig opprømt over å få muligheten til å forbedre ting og vinne ting. Det er lettere når du får mer tid på deg. Vi har fem år med erfaringer, så vi kan begynne på jobben med en gang. For eksempel er jeg allerede i samtaler med en agent for å prøve og forlenge kontrakten til en av spillerne. Rett før dette intervjuet prøvde jeg å få fastsatt et møte med denne agenten.

- Dette runder av en utrolig uke for klubben, gjør det ikke?

- Ja, det har vært en fantastisk uke. Spillerne har gjort det virkelig bra på banen, og atmosfæren rundt klubben er virkelig bra. Jeg er veldig glad.