Rafa angrer ikke på Ferguson-utspill

Benitez angrer ikke på Ferguson-utspill. Han ønsker at dommerne får tilgang til TV-repriser, og vil endre offsideregelen. Derek B død. Røde helter på kino. Arshavin hyller Liverpools supportere.

Det er nå 10 måneder siden Rafael Benitez gikk til frontalangrep på Manchester United-manager Alex Ferguson på en av sine pressekonferanser. The Times har spurt Liverpool-manageren om han angrer på utspillet.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg mente det var den beste måten å få sagt ting på, og at folk fikk høre det alle visste, men som ingen andre turte å si. Jeg sa det. Og jeg snakket om fakta, sier Benitez bestemt.

- Ting er annerledes nå, men vi opplever fortsatt en del av det jeg nevnte. Men for øyeblikket er det bedre å la det ligge, og fokusere på eget lag og forsøke å forbedre våre prestasjoner. Det er den beste måten å hjelpe laget mitt på.

Mens Ferguson har gått ut offentlig og kritisert dommerstanden etter nesten hvert eneste poengtap som Man Utd har hatt i høst, så har Benitez lagt seg på en helt annen linje.

- Jeg har forsøkt å støtte dommerne. De har en vanskelig jobb, så jeg må prøve å støtte dem gjennom å ikke skape for mye støy etter kampene. Men vi er managere, så jeg kan ikke garantere at jeg ikke kommer i en situasjon der også jeg kommer til å klage på avgjørelser.

Benitez mener ellers at dommerne bør få flere teknologiske hjelpemidler å støtte seg til i dommergjerningen.

- Bruk av TV-bilder i disiplinærsaker burde bli mer ustrakt. Da tenker jeg på stygge taklinger og aggressivt spill. Det ville hjelpe dommeren om man kunne benytte seg av TV-bildene der og da, og spillerne vet da også at de blir overvåket mer nøye.

Benitez mener også offsideregelen har blitt for kompleks og får åpen for ulike tolkninger.

- Dersom vi ikke forandrer på denne regelen, vil vi oppleve problemer i hver eneste kamp. Før var det helt klart når en spiller var i offside eller ikke. Alle visste det. Nå avhenger det av posisjon på banen, om spilleren påvirker spillet. Du kunne se det ved Chelseas mål mot Manchester United. Du kan diskutere det i en måned, å fortsatt ha ulike meninger om saken. Dersom denne regelen ikke blir endret, blir det bare rot.

Derek B død
En av mennene bak Liverpool-innspillingen Anfield Rap fra 1988, Derek Boland, er død. Derek B var med på å skrive Anfield Rap i forkant av FA-cupfinalen mot Wimbledon, og sangen var en stund helt oppe på tredjeplass på hitlistene i England. Spillerne John Aldridge, Steve McMahon, John Barnes og Bruce Grobbelaar var med på å spille inn sangen.

Derek B døde av hjerteinfarkt, bare 44 år gammel.

Liverpool-helter på kinopremiere
En rekke Liverpool-helter var blant publikum da den nye kortfilmen om Istanbul - "Fifteen Minutes That Shook The World" - hadde verdenspremiere på Odeon i Liverpool One i går. Steven Gerrard, Kenny Dalglish, Phil Thompson, John Aldridge, Jamie Carragher og Rafael Benitez var blant publikum.

- Alle våre supportere ønsker å få vite hva som skjedde i pausen i Istanbul. Sannheten var at vi tok oss selv i nakkeskinnet. Det var en spesiell situasjon, og comebacket gjordet det enda mer spesielt, uttaler Jamie Carragher til Liverpool Echo.

Filmen vil bli utgitt på DVD senere denne måneden.

Arshavin hyller Liverpool-supporterne
Arsenals Andriy Arshavin mener Liverpools supportere er de beste i verden. I forbindelse med Russlands VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia på lørdag uttalte han følgende:

- Våre fans må lære av engelske fotballsupportere, og i særdeleshet av Liverpools fans.

Da Arshavin ble fortalt at Chelsea-stjernen Yuri Zhirkov ble imponert over Manchester Uniteds fans da han spilte på Old Trafford for CSKA Moskva i Champions League, utbasunerte han:

- Det er bare fordi han ikke har spilt mot Liverpool på Anfield ennå.