Rafa avventer

Nesten samtlige engelske søndagsaviser hevder at Rafael Benitez for femte gang har avslått en nytt kontraktforslag, men uvisst hvor nærme manageren er ny avtale.

Engelske aviser skal etter fredagens pressekonferanse med Rafael Benitez ha fått opplysninger lekket fra klubben om at Rafael Benitez har avslått også det siste forslaget til ny kontrakt fra eierne Tom Hicks og George Gillett. Nesten uten unntak har tabloidavisene i dag slått dette opp på sine baksider.

Det synes noe uklart hva Rafa fortsatt ikke er fornøyd med i en fireårig avtale som skal være verdt totalt £16M. Det virker som og Hicks og Gillett har akseptert at manageren skal få disponere et transferbudsjett uten innblanding fra andre om hvilke spillere som skal kjøpes og tvil hvilken pris, så lenge det holdes innen de rammene klubben ser seg råd til.

Ifølge normalt velinformerte Chris Bascombe i News of the World er Benitez fortsatt ikke fornøyd med hvordan maktfordelingen er innad i Liverpool FC. Det har lenge vært en såkalt dårlig skjult hemmelighet at manageren har hatt en anstrengt forhold til daglig leder Rick Parry, mens George Gillett har tatt side med Parry samtidig som Tom Hicks har innyndet seg hos Benitez.

Bascombe hevder at Rafa har fortalt nære venner at han ikke er interessert i å knytte seg til LFC på lang sikt inntil det skjer radikale forandringer på Anfield. Noe som igjen kan antyde at en avklaring i forhold til fremtiden til Benitez først vil skje etter denne sesongen er ferdigspilt.

Guillem Balague, som er en av journalistene med best kontakt med Rafael Benitez gjennom flere år, hevder på sin side at søndagsavisenes overskrifter er vel dramatiske og at partene ikke på langt nær er så langt fra hverandre som en kan få inntrykk av.

Balague gjentar det han har sagt flere ganger at det aller meste er godkjent fra begge parter når det gjelder en ny kontrakt for Rafa. For egen regning tror han at det siste hinderet har med å gjøre at Benitez vil sikre seg i forhold til om klubben snart blir solgt og at han i så fall fortsatt har en garanti for fortsatt å forbli manager i den røde delen av Merseyside. Rafael Benitez har også sagt nylig at han er veldig opptatt av at hans stab skal garanteres en fremtid i klubben.

Balague mener det er helt feil å tolke de siste oppslagene som et tegn på at Rafa nå er på randen av å ha fått nok av alle intrigene på Anfield og at han er klar til å forlate LFC.

Det som imidlertid synes sikkert er at det lekkes fra flere sider i en intern strid som ennå ikke har lagt seg i Liverpool. Hvorvidt dette kan løses samtidig som alle nåværende parter fortsatt er i klubben, og at det i første omgang kan føre til en forlenget og underskrevet avtale for Rafael Benitez, det gjenstår fortsatt i høyeste grad å se.