Rafa bekrefter at Aquilani starter

Rafael Benitez bekrefter at Alberto Aquilani starter morgendagens kamp mot Fiorentina. Hans første kamp fra start for Liverpool. Benitez håper også å ha Torres på benken, mens Riera er tvilsom.

Rafael Benitez er klar for å bruke Alberto Aquilani fra start for aller første gang, i morgendagens relativt betydningsløse Champions League-kamp mot Fiorentina på Anfield.

- Aquilani vil starte i morgen. Han vil foreta en skikkelig oppvarming på egen hånd, under veiledning fra vår fitnesstrener. Vi vil ta oss av ham, og han vil være klar til kampen, uttaler Liverpool-manageren til Liverpoolfc.tv.

Liverpools nummer fire har sittet på benken i de rødes to siste ligakamper, mot Everton og Blackburn.

- Vi fant ut at vi ikke kunne ta noen risiko med ham. Det ville ikke ha vært bra, verken for ham eller oss, forklarer Benitez.

- Vi vurderte forløpende å benytte ham mot Blackburn, men ettersom kampen ble jevn og fysisk tøff, vurderte vi det dit hen at det ikke ville ha vært til spillerens beste å spille i 10-15 minutter i den kampen.

- Vi ønsket å beskytte ham, og gi ham de beste forutsetninger til å spille bra. Forhåpentligvis vil ha få slike forutsetninger i morgen.

- Han er en kvalitetsspiller med godt overblikk. Nå handler det om kamptrening, men jeg tror vi vil få se noen av hans kvaliteter mot Fiorentina. Får han fortsette å trene skikkelig, og i tillegg får spilt noen kamper, vil vi få se kvalitetene hans.

- Han har internasjonal erfaring, noe som er viktig, men vi må også huske på at han befinner seg i et nytt land med nye lagkamerater, og han vil således trenge tid til å finne seg til rette. Alle individer reagerer forskjellig, men normalt sett trenger spillere tid til å omstille seg.

Rafa håper å ha Torres på benken
Benitez avslører også at han har godt håp om å kunne inkludere Fernando Torres i kamptroppen til morgendagens match. Det vil i så fall være snakk om en plass på innbytterbenken i første omgang.

Liverpools toppscorer har ikke spilt for de røde siden Champions League-kampen mot Lyon den 4.november, på grunn av en lyskeskade. Etter en periode med rehabiliteringsarbeid på Melwood er imidlertid spissen nå nær et comeback.

- Torres trente for fullt i går, og han vil trene igjen i dag, når vi kjører en lettere økt, sier Benitez til Liverpoolfc.tv.

- Dersom han føler seg bra, vil han være på benken mot Fiorentina, legger han til.

- Det er bedre å ha ham på benken, la ham gjennomføre en skikkelig oppvarming, for så å gi ham noen minutter.

Riera pådro seg en skade mot Blackburn
Liverpool må trolig klare seg uten Albert Riera i morgen kveld, etter at vingen fikk seg en smell i helgens kamp mot Blackburn.

- Riera har litt problemer, så vi får vente og se hvordan han reagerer på behandlingen han får av fysioterapeutene. Resten av troppen er skadefri, uttaler Benitez.

Ny sjanse for Cavalieri
Manageren bekreftet også at han vurderer å gi Diego Cavalieri sjansen mot Fiorentina, i hva som i så fall blir brasilianerens tredje kamp mellom stengene for Liverpool denne sesongen.

- Dette kan bli en mulighet for ham. Vi vil analysere hvordan han gjør det på trening i dag, og kanskje vil han få sjansen.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.