Rafa ber spillerne beholde roen

Rafael Benítez vil holde spillerne på jorden etter den dramatiske overtidsseieren mot Fulham, og overlater feiringen til supporterne. Forventer Benayoun klar mot Chelsea.

De tilreisende fra Liverpool sang "We're gonna win the league" i ekstase da Bennett blåste av kampen på Craven Cottage i kveld. Benítez kommer nok aldri til å ta av på samme måte, men håper å la supporterne synge sangen helt til sesongslutt.

- Forhåpentligvis kan vi holde supporterne glade til siste slutt. Som manager må du beholde roen, og la supporterne kose seg med resultatet. Det er fortsatt mange kamper igjen. Jeg har ikke sett min egen reaksjon enda, men jeg holder meg rolig. Det var et meget viktig mål på et viktig tidspunkt, sier Rafa til Liverpoolfc.tv.

Dette var 11. gang denne sesongen at Liverpool scoret helt på slutten, og 8. gang på overtid. Skryten for det vil Rafa gjerne gi til støtteapparatet sitt.

- Du sier aldri "åh, vi kommer til å score i siste minutt", men vi prater alltid om at vi aldri må gi opp og kjøre på til kampen er slutt. Troen, selvtilliten og kvaliteten på spillerne er god. Fysisk er laget godt på grunn av støtteapparatet. Alle presser dem, Sammy Lee, Mauricio Pellegrini og Xavi Valero. De gir spillerne troen.

- Da jeg skulle bestemme meg for hvilke 11 spillere som skulle starte i dag var det virkelig vanskelig. Mascherano var sent tilbake fra landskamp, noen spillere var slitne, og vi hadde skadeproblemer med Benayoun. Men de 11 spillerne spilte meget bra i førsteomgang, og etter byttene i andreomgang var det det samme. Dette viser kvaliteten på stallen.

- Du vet aldri hvor viktig målet til Benayoun kan vise seg å bli. Forhåpentligvis blir det sesongens viktigste dersom vi vinner tittelen. Vi jobbet så hardt, spilte bra og fortjente å vinne. Det var viktig for supporterne, og for troen i laget. Jeg hadde alltid troen, for vi spilte bra. Beskjeden jeg ga i pausen var å fortsette i samme spor, og vi kom til å score.

- Jeg synes det var meget viktig, ikke bare fordi det holder United under press, men også for oss. Det vil fortsatt bli vanskelig, men vi vinner kamper og har mye selvtillit nå. Men vinnermentaliteten er å gjøre ting, ikke bare snakke om det, og vi ønsker å gjøre ting.

Rafa kommer til å se Manchester Uniteds møte med Aston Villa i morgen.

- Ja, kanskje, men jeg vil jo ikke ha noen innflytelse på kampen, så jeg vil slappe av med familien min.

Benayoun klar igjen mot Chelsea
Rafa kunne også fortelle at Benayoun slet med en leggskade han pådro seg med landslaget, og derfor kun aktuell for en rolle som innbytter.

Han forventer at kveldens store helt blir klar og tilgjengelig for møtet med Chelsea på onsdag.