Rafa berømmer målkåte LFC

For andre sesongen på rad vil Liverpool ha scoret over 100 mål, og Rafael Benitez understreker viktigheten av å ha balanse mellom angrep og forsvar. Rafa om hvorfor det trolig blir sølv.

Liverpool står med 101 scoringer i alle turneringer denne sesongen, og det at de på sine siste seks kamper hver eneste gang har nettet tre eller flere ganger har aldri tidligere skjedd. Likevel er det nok dem som regner de helrøde for et litt defensivt lag, noe manager Rafael Benitez sterkt bestrider.

- Jeg tror ikke folk forstår hvor viktig det er å holde balansen, sier Rafa til liverpoolfc.tv.

- Siden vi er så godt organisert sier folk at vi ikke er et angripende lag. Det er klart at vi er ikke bare et angripende lag, men et godt angripende lag.

- Jeg mener det alltid er viktig å score mål, men å score 119 ganger i fjor og nå over 100 synes jeg er svært bra. Det handler ikke bare om spissene da vi har mange spillere som scorer hos oss.

- Dette er veldig bra og betyr at laget har en meget god offensiv mentalitet og at vi fortsatt beholder balansen og forsvarer oss godt. Det er viktig hvis en skal vinne.

Liverpool har denne sesongen scoret flere mål enn Manchester United i ligaen, tapt færre kamper og vunnet både borte og hjemme mot laget fem mil lenger øst på motorveien. Likevel ser det altså ut til at Liverpool igjen må trekke det korteste strået, om enn nærmere enn på mange år. Rafa antyder hvorfor det ble slik.

- Det er merkelig, men det betyr også at United har et sterkt og godt lag. De har en god tropp, noe som er viktig siden du snakker om en liga som varer i ni måneder.

- Det er umulig å si hvordan det ville ha gått dersom Gerrard og Torres hadde vært skadefrie gjennom hele sesongen, men du vet at en god sesong kunne ha blitt enda bedre.