Rafa bryr seg ikke om eiersituasjon

Rafael Benitez har fått det som han vil i forhold til å ha kontroll over det sportslige, og er ikke opptatt av hvem som eier klubben. Ferguson hevder at LFC bruker mer penger på spillerkjøp enn Man Utd.

Rafael Benitez får styre klubbens transferbudsjett, ta kontakt med spillere, og etter hvert jobbe sammen med en daglig leder som han forventer er lettere å samarbeide med enn Rick Parry. Han vil i tillegg ha det siste ordet når det gjelder Liverpools ungdomsakademi. Disse garantiene har gjort at han ikke har fulgt opp påståtte ønsker om at han også ville ha full kontroll over sin egen fremtid dersom klubben ble kjøpt opp og overtatt av nye eiere. Nå ser han fram til å jobbe med det sportslige under sine vilkår, uansett hvem som måtte sitte i styrerommet.

- Begge eierne signerte min kontrakt, forklarer Benitez til den engelske pressen.

- Det er viktig. Begge fortalte meg at de ønsket hva som var det beste for klubben. Det er nok, for meg. Nå kan vi se framover og utvikle oss.

- Har de gitt garantier når det gjelder eierskapet? Jeg tror det er for tidlig. Vi diskuterte bare ideer som ville gjøre oss bedre og det var positivt. Jeg har signert kontrakten da jeg tror vi kan bli bedre. Det spiller ingen rolle hvem som er her, jeg vil gjøre det jeg kan for å kontrollere det fotballmessige.

- Hvis du ønsker å konkurrere mot lag som Manchester United, må alle arbeide sammen og gjøre ting hurtig. Vi må handle billig og selge dyrt. Vi må bli bedre kommersielt og når det gjelder markedsføring. Alle må gjøre en god jobb. Vi vil alltid være etter med en slik enorm forskjell i forhold til stadion, men det er mulig å redusere gapet hvis vi gjør ting skikkelig.

Alex Ferguson på sin side, fnyser av at Liverpool og Rafael Benitez sier at de har lite penger i forhold til de som styrer på Old Trafford, og hevder at det er blitt brukt mer transfermidler på Anfield de siste årene. En tydelig provosert manager, etter 1-4 sist helg, kommer også med stikk om hvordan Rafa tenker i forhold til unge spillere.

- Jeg er forbløffet over det, påstår Ferguson på uttalelser fra Benitez om Man Utd kjøper inn dyrere spillere enn hva Liverpool har mulighet til. 

- Jeg fikk noen folk til å sjekke det ut. Han har brukt lang mer penger enn oss de siste fem årene. Han sier at det er vi som har de økonomiske musklene, men han har brukt £24M mer enn vi har. Jeg tror du vil få se at Rafa kommer til å foreta en kjøperangel, nå som han har skrevet under en ny kontrakt. Det er snakk om økonomisk krise, men jeg tror ikke det vil gjelde for Liverpool dette året.

Ifølge Sky Sports er netto utlegg på transfers de siste fem årene £82,5M for Liverpool og £85,5M for Man Utd.

Ferguson antyder også at Benitez kjøper mer eldre spillere mens han selv tenker mer på å få inn talenter i tillegg.

- Det er en balanse. Vi har kjøpt 18 spillere i løpet av de siste fem årene og åtte av dem har vært unge spillere. Det er en balanse, og det handler om å gjøre ting riktig.

- Vi ønsker å utvikle unge spillere, det er en del av vår klubb. Andre klubber tenker kanskje annerledes og det er opplagt at Rafa er en forskjellig filosofi i forhold til min. Det er imidlertid noe av det som er flott med fotballen, at alle gjør ting ulikt.

- Den mest utrolige faktaopplysningen er at han har brukt 60 spillere i reservelagskamper og har 50 spillere i sin reservelagstropp.