Rafa får gjennomslag for sine krav?

Eierne skal være i ferd med å gi Benitez større innflytelse over transfers og ungdomspolitikk, og en ny kontrakt kan bli underskrevet kommende uke. Ung spanjol linkes. Degen fyller år.

Et par av de mest tabloide engelske søndagsavisene hevder i dag at Liverpools amerikanske eiere kommer med et nytt kontraktstilbud til Rafael Benitez den kommende uken. Daily Mail hevder at amerikanerne ønsker at kontrakten skal være underskrevet før Liverpool møter Manchester City neste helg.

Den nye kontrakten skal gi Rafael Benitez større kontroll over klubbens transferpolitikk og akademiet i Kirkby. Ifølge Daily Mail ønsker eierne nå en rask avklaring, da de mener at ytterligere forsinkelser vil skade lagets sjanser til å vinne ligaen.

- Partene har nå blitt enige om hovedpunktene i avtalen, og vi håper på en rask avgjørelse, siteres en kilde innad i Liverpool FC.

Den nye kontrakten skal innebære at Benitez rapporterer til styret i stedet for til Rick Parry når det gjelder kjøp og salg av spillere. Manageren skal ha gjort det klart at han også ønsker det totale ansvaret for klubbens ungdomspolitikk.

17 år gammel spanjol linkes
Spanske AS hevder at Rafael Benitez er i ferd med å sikre seg Espanyols 17 år gamle defensive midtbanespiller Oscar Sielva Moreno. Avisen skriver at Liverpool sikret seg førsteretten til å kjøpe den unge spilleren i forbindelse med overgangen til Albert Riera i sommer. Ifølge avtalen skal Liverpool varsles om en annen klubb legger inn bud på spilleren, og så skal Liverpool ha rett til å matche dette budet og sikre seg spilleren. Ingen av klubbene har kommentert påstandene.

Sielva har slitt med skader denne sesongen. Nylig skadet han skuldra for andre gang. Som en følge av dette har han spilt kun seks kamper for Espanyol denne sesongen. 17-åringen har kontrakt med Espanyol til sommeren 2015, og er fast inventar på Spania U19.

Degen fyller år
Liverpools skadeforfulgte høyreback Philipp Degen fyller 26 år i dag. Liverpool.no gratulerer med dagen!