Rafa fornøyd med Yossi

Rafael Benítez er meget fornøyd med det Yossi Benayoun har prestert den siste tiden. Israeleren kan bli en nøkkelspiller resten av sesongen. Benayoun trives best ute på kanten.

Yossi Benayoun hadde best snitt på Liverpool.nos spillerbørs i februar. Israeleren sto for forarbeidet til utligningen mot Manchester City, skapte vinnermålet for Fernando Torres på Fratton Park og hjalp laget til seier mot Chelsea. På Santiago Bernabeu scoret han seiersmålet mot Real Madrid med en flott heading.
- Det er klart at Yossi vil få selvtillit av det målet fordi det var vinnermålet i en så viktig kamp, sier Benítez til Liverpool Echo.

- Det var artig fordi på bussen etter kampen så vi det om igjen på video. Noen spillere lo fordi de ikke hadde forventet at Yossi skulle score et slikt mål.

- Jeg var ikke overrasket fordi jeg vet han kan gjøre slikt. Han er virkelig god når vi har hjørnespark i mot. Det er klart at han er i stand til å vinne hodeballer.

- Han er en veldig smart spiller med gode bevegelser. Det er ingen grunn til at han ikke skal være en trussel innenfor motstanderens 16-meter når vi har dødball.

Benítez er virkelig fornøyd med hva Benayoun har prestert i januar og februar.
- Jeg har snakket med staben min om Yossi. Vi er alle enige om at han har spilt veldig bra nylig, fortsetter Rafa.

- Når du kommer til dette stadiet av sesongen kan det noen ganger være at spillerne er slitne, men i Yossis tilfelle har vi kunnet se på trening og i kamper at han ser bra ut og gjør det bra.

- Yossi er en intelligent spiller som har gode bevegelser.

- Han kan komme forbi spillere, holde på ballen mellom lagdelene og han er veldig flink til å se muligheten for den forløsende pasningen.

- Han kan stå for assists til de andre spillerne, og han kan også score viktige mål, akkurat som vi så mot Real Madrid i forrige uke.

- Han er en spiller med kvalitet og spilleforståelse. Han kan forandre kamper. Forhåpentligvis vil han bli en sentral spiller resten av sesongen.

- Vi har alltid snakket om viktigheten av en spillertropp - spillerne på benken og de som ikke er involvert i hver kamp. Yossi er et veldig godt eksempel. Alle må være klare.

Benayoun innrømmer at han trives svært godt som kantspiller.
- Etter at jeg kom til England har jeg spilt hovedsakelig som som ving, men jeg beveger meg også innover litt, forklarer Benayoun.

- Da Alan Pardew hentet meg til West Ham, sa han at jeg skulle spille i midten som hengende spiss.

- Men i den første kampen ba han meg om å spille på høyre fordi han ønsket å ha Teddy Sheringham bak Marlon Harewood.

- Vi hadde en god kamp. Vi slo Blackburn 3-1. Siden den gang har jeg spilt hovedsakelig på høyresiden.

- Jeg trives ganske bra på vingen. Det er greit å spille hvor som helst for en klubb som Liverpool. Uansett hvor jeg spiller vil jeg alltid prøve å gjøre mitt beste.