Rafa frykter svakere PL

Rafael Benitez tror at ny regel om åtte spillere trent fram i England i troppen til Premier League kan gjøre at det blir vanskelig å opprettholde kvaliteten.

Klubbene i Premier League ble i slutten av forrige uke enige om en ny regel, hvor hver klubb etter hvert transfervindu må melde på en tropp på 25 spillere som kan spille i den engelske toppligaen. Dette innbefatter også at åtte av disse spillerne må ha trent minst tre år i England før de har fylt 21 år. Rafa Benitez innrømmer at man har hatt en mistanke om at en slik regel var på vei, men at gjennomføring fra og med neste sesong kan vise seg å bli for tidlig og gå utover kvaliteten til lagene i Premier League.

- Det kan bli vanskelig å opprettholde kvaliteten, men vi vil gjøre vårt beste, sier Benitez til de engelske avisene. - Antallet spillere er ikke poenget, men derimot kvaliteten.

- Jeg er ikke sikker på hvor bra det er for Premier League da det burde være et spørsmål om kvalitet og ikke kvantitet. Men siden de har bestemt dette, kanskje de har tenkt på det over lengre tid?

- Det vil ikke påvirke mye hvem vi kommer til å kjøpe da vi har allerede har tenkt at dette kunne skje. Vi har prøvd å hente engelske spillere en stund.

- Det kan imidlertid medføre at engelske spillere vil bli dyrere. De hjemmeproduserte spillerne som har kvalitet vil bli dyrere, og det er opplagt at de som ikke har den samme kvaliteten også vil bli dyrere.

- Lignende regler er blitt innført i Champions League, først fire, siden seks og nå åtte hjemmeproduserte spillere i hver tropp. Vi fikk alle tre år på oss til å tilpasse oss sakte disse forandringene.

- Nå vil det bli annerledes, og raskere.

- Hvis et lag må finne åtte spillere fra akademiet med en gang, da kan det bli vanskelig. Akademiene i England produserer ikke mange toppspillere. Spillerne pleier å spille i de lavere divisjonene da de ikke er gode nok for de beste lagene.

- Klubbene må bringe inn de beste unge spillerne fra hele verden i en ung alder for å kunne produsere kvalitet, og vi har altså forventet en lignende regel som dette.

- Folk snakker for mye om alderen til spillerne og hvor de er fra. De glemmer kvaliteten. Premier League er den beste ligaen i verden på grunn av kvaliteten, ikke på grunn av hvor spillerne er fra.

- Spillere som Michael Owen, Wayne Rooney og Steven Gerrard, da de var 17 år, spilte på førstelaget. Ikke mange gjør det, fordi nivået er for høyt. De fleste spillerne behøver tid, men for de mellom 18 og 21 år er ikke reserveligaen god nok.

- Vi får se om kvaliteten på denne ligaen er like god om to til tre år.