Rafa glad for tre poeng

Rafael Benitez var glad for at Liverpool tok tre viktige poeng mot Wigan i kveld. Fernando Torres ble matchvinner i 2-1 seieren i sin kamp nummer 100 for klubben.

David N'Gog headet de røde i føringen etter ni minutter. Deretter sløste Liverpool med sjansene, inntil innbytter Torres gjorde 2-0 i det 79.minutt. På overtid satte Charles N'Zogbia et trøstemål for gjestene.

Etter tre poeng i kveld er Liverpool fem poeng bak Aston Villa og Arsenal, som for øyeblikket innehar de to siste plassene som gir Champions League-spill neste sesong. Arsenal har for øvrig en kamp mindre spilt enn Liverpool.

- Vi hadde en del sjanser, og burde ha gjort det andre målet tidligere. Da kunne det ha blitt en helt annen kamp, uttaler Benitez til Sky Sports News.

- Vi trengte de tre poengene, og vi vant. Det var det viktigste.

- Vi hadde som sagt flere sjanser. Yossi Benayoun hadde et par, Dirk Kuyt hadde et par andre. Daniel Agger hadde også en. Men i fotball må du score på sjansene dine om du skal kunne slappe av og nyte resten av kampen.

- Det var fantastisk at Torres ble matchvinner i sin kamp nummer 100 for klubben. Han var sliten etter forrige kamp, så jeg sa det ville gjøre ham godt om han ikke spilte. Til slutt følte jeg at jeg måtte sette ham inn, og det fungerte jo bra.

På Anfield markerte man i kveld at det var 50 år siden Bill Shankly kom til klubben.

- Alle vet hvor viktig Bill Shankly var for klubben. Å se tidligere spillere på stadion var veldig positivt. Vi har en fantastisk klubb, med en storslagen historie.

- Det var viktig for oss alle å ta tre poeng. Nå kan vi slappe av og forberede oss til neste kamp. Vi tar en kamp av gangen, og nå ser vi frem mot Portsmouth-kampen.

- Vi har snakket om å vinne flere kamper på rad. Vi har nå vunnet en, og må konsentrere oss om neste. Vi ønsker å prate om å ha sjansen til å vinne tre kamper på rad, men da må vi vinne den andre først.

- I en toppklubb må du normalt sett vinne trofeer. Dette er en av de største klubbene i verden, og folk snakker om at vi må vinne. Det er bare normalt. Jeg vil heller ha det presset på meg, enn å kjempe mot nedrykk.

Benitez hadde også noen lovord om David N'Gog, som gjorde Liverpools første mål.

- N'Gog blir stadig bedre. Han hadde en sjanse til, der han kunne ha gjort mål nummer to med venstrefoten. Han er en annen mulighet for oss på topp. Dersom Torres ikke kan spille, kan han starte, og dersom Torres kan starte kan han være reserve.

- Vi har noen spillere som trenger å spille flere kamper nå, for å forbedre formen. Men det kommer an på kampene. Fernando kan nå spille mot Portsmouth. Gerrard får nå også flere kamper på rad, og Aquilani fikk noen minutter. Det er veldig positivt. Vi vil forsøke å holde alle skadefrie.