Rafa ikke overrasket over støtten

Benítez glad for alle støttemeldingene han har mottatt etter uttalelsene om Ferguson, og forholder seg rolig etter rapporter om at FA skal studere uttalelsene. Rafa kritisk til David Gills rolle i FA.

Rafael Benítez synes Manchester United er vel sterkt involvert i FA. Uniteds chief executive David Gill sitter i FAs styre sammen med Boltons formann Phil Gartside. De har vært Premier League-klubbenes representanter siden 2006. Ironisk nok var Manchester United svært kritiske da Arsenal tidligere hadde en tilsvarende rolle ved Arsenals chief executive David Dein.
- Situasjonen nå er fordi vi er på toppen av tabellen og United sa at Liverpool ikke var noen trussel, uttaler Benítez ifølge Benítez.

- Nå vet de at vi er en trussel. De har startet "mind games". Jeg tror ikke det er "mind game" når du allerede har kontroll på alt. Det er "mind game" når du er på samme nivå som andre. Da kan du vise at du er smartere enn andre.

- Men når du har kontroll på alt og din chief executive sitter i FA og slike ting, da er det ikke mind games. Noen ganger må du si at nok er nok.

På spørsmål om det er en interessekonflikt med Gill så sentral i FA, svarer Rafa følgende:
- Det er enda et faktum. Det er et faktum at én person har mye makt og kontroll og sitter i mange komiteer hos FA. Det er veldig rart.

Benítez har mottatt stor støtte etter utspillene mot Ferguson på fredag, blant annet fra tidligere toppdommer Graham Poll.
- Jeg er veldig rolig. Jeg har ingen problemer. Jeg synes det bare er viktig å si noe når han fortsetter å gjøre noe som du vet ikke er viktig. Mange personer mener det samme som meg. Jeg må forandre mobilnummeret fordi den er blokkert med så mange støttemeldinger.

- Jeg er ikke overrasket over den mengden støtte jeg har mottatt. Etter 22 års arbeid med Ferguson forstår jeg hvorfor.

Benítez insisterer på at uttalelsene ikke var ment for å skape uro på Old Trafford.
- Nei, jeg har ingen plan. Han (Ferguson) har kanskje en plan. Jeg skal fortelle dere om tre måneders tid om jeg har oppnådd hva jeg ønsket. Jeg ønsket å forsvare klubben min fra noen som har snakket hele tiden, og det er det.

- Kanskje fortsetter han å snakke om Liverpool. Da vil vi fortsette å se på flere fakta, og kanskje etter 22 år har vi mange fakta.

- Jeg er mer enn fornøyd med å forsvare klubben min. Hvis han konsentrerer seg om fotball, vil vi konsentrere oss om fotball.

FA skal undersøke Rafas uttalelser denne uken, men manageren er svært avslappet til det.
- Jeg må ikke rettferdiggjøre noe. Jeg så etter noen fakta som alle kjenner til, men som ingen har ønsket å fortelle.

- Jeg har mye respekt for ham fordi han er en stor manager, men han snakket så mye om Liverpool. Det må han slutte med.

- Men jeg snakket ikke med noen i klubben om det. Jeg forventet ikke at herr Ferguson skulle snakke så mye om oss. Det er en situasjon som han har skapt.