Rafa jakter ligaseier nummer 100

En seier på Old Trafford vil smake ekstra søtt for Rafael Benitez, siden det vil være hans ligaseier nummer 100 på 181 forsøk. Alex Ferguson brukte 231 kamper på å nå denne milepælen.

Skulle Liverpool klare å slå Manchester United i morgen, vil det være første gang de røde slår erkerivalen i deres egen hule i Rafael Benitez sin tid i klubben. Samtidig vil det i så fall være Benitez sin 100. ligaseier med Liverpool. Bare Kenny Dalglish (167 kamper) og Bob Paisley (179 kamper) vil da ha brukt kortere tid på å registrere 100 ligaseire enn Benitez. Kampen i morgen vil væra spanjolens 181. ligakamp som manager for de røde. Bill Shankly brukte 184 kamper for å nå tilsvarende milepæl. Til sammenligning tok det Alex Ferguson 231 kamper å registrere 100 ligaseire for morgendagens motstander.

Samtidig er det verdt å merke seg at Pepe Reina blir den keeperen som raskest har nådd 100 kamper uten baklengsmål for Liverpool om han holder nullen i en av de fire neste kampene. Den nåværende rekorden holdes av Ray Clemence, som brukte 200 kamper på å registrere 100 "clean sheets". Pepe har nå 99 matcher uten baklengs på 195 kamper.

Liverpool har ikke vunnet mot United på Old Trafford siden Danny Murhphy satte et straffespark bak Tim Howard i april 2004, og de røde har ikke gjort mer enn ett mål i noen ligakamp på Old Trafford på de siste 12 forsøkene. Liverpool har vunnet tre av de siste åtte kampene på Uniteds arena, men har tapt de siste fire.

Dersom Liverpool vinner i morgen, vil det være første gang de vinner begge ligakampene mot erkerivalen siden 2001/02-sesongen.

Manchester United har på sin side vunnet 11 ligakamper på rad etter at de returnerte fra klubb-VM i desember. De har vunnet 17 og spilt uavgjort i en av sine siste 18 ligakamper på Old Trafford.

Trass i denne gode hjemmestatistikken anser ikke Ryan Babel morgendagens motstander som uslåelige.

- Vi kommer fra en god kamp mot Real Madrid, men personlig vil jeg ikke karakterisere den som en av mine beste. Vi spilte godt som lag, og jeg tror selvtilliten er god foran møtet med Manchester United, sier Babel til Press Association.

- Det er alltids mulig å slå Manchester United. Klarer vi å beholde fokus og spille opp mot vårt beste kan vi slå dem i ligaen for andre gang denne sesongen, uttaler mannen som gjorde vinnermålet da Liverpool slo United 2-1 på Anfield i høst.

- Klarer vi det, vil vi ha forbedret våre tittelsjanser, avslutter nederlenderen.

Zidane lar seg imponere av Gerrard
Real Madrid-legenden Zinedine Zidane hyller i dag Steven Gerrard, og karakteriserer scouseren som en av verdens beste spillere.

- Om Gerrard er verdens beste spiller? Han får kanskje ikke den oppmerksomheten som Messi og Ronaldo får, men ja, jeg tror kanskje han er det, uttaler den tidligere storspilleren til Press Association.

- Har ikke et lag en spiller med Steven Gerrards kvaliteter i maskinrommet, kan det virke inn på hele laget. Når jeg spilte på Real Madrid sa jeg alltid at Claude Makelele var vår viktigste spiller. Jeg selv, Figo eller Raul ville ikke ha prestert på samme nivå uten Claude, og det samme gjelder for Liverpool og Gerrard.

- Han slår gode pasninger, kan takle og score mål, men viktigst er det at han gir spillerne rundt seg selvtillit og tro på det de holder på med. Det er ikke en egenskap man kan lære, men noe man er født med.