Rafa krysser fingrene for City-seier

Benitez krysser fingrene for at City slår United i morgen. Benayoun frykter at januar og februar skal bli utslagsgivende for hvor ligatittelen havner. Voronin med vinnersjanser i Bundesliga.

Liverpool-manager Rafael Benitez håper at en City-seier på Old Trafford i morgen kan bidra til en ulidelig spennende ligainnspurt.

- Vi har gjort vår del av jobben. Vi må fortsete å vinne. Det er det eneste vi kan gjøre. Vi trengte disse tre poengene for å sette United under press. Nå vil vi heie på Man City, uttalte spanjolen etter kveldens 3-0 seier over West Ham.

- Det er et lokaloppgjør, og dersom de gjør en feil vil de føle presset. Man City er et vanskelig lag å spille mot, la han til.

Benitez ble spurt om han skulle se kampen iført lyseblått skjerf!

- Kanskje. Dersom jeg er hjemme og slapper av, vil jeg se den. Jeg vil uansett ha et avslappet forhold til kampen, da jeg ikke kan påvirke resultatet uansett.

Benitez ble også spurt om han angrer på Liverpools sju uavgjorte kamper på Anfield denne sesongen, som for eksempel 0-0 kampen mot West Ham før jul.

- Vi kan peke på noen av uavgjortkampene, men kanskje spesielt den mot West Ham. Vi så klipp fra den kampen under forberedelsene til kveldens kamp, og så alle sjansene vi misbrukte. Det var mange. Det er synd, for en seier der kunne ha utgjort en forskjell.

- Men vi har også vunnet en rekke kamper i sluttminuttene, så over ni måneder kan det argumenteres med man får den tabellplasseringen man fortjener.

Liverpool leder for øyeblikket ligaen på bedre målforskjell enn Manchester United. Men rivalen fra Old Trafford har to kamper mindre spilt. Liverpool kan komme til å ende bak United på tabellen, selv om de har tapt færre kamper.

- Jeg husker ikke om det har skjedd tidligere, men vi gjør en god jobb. Jeg snakket med en del folk om dette her om dagen, og dersom man analyserer de to kampene vi har tapt så førte vi kampen de første 30 minuttene mot Middlesbrough, og kampen mot Tottenham var en av våre beste bortekamper for sesongen. Det er utrolig, men slik er fotballen.

Benitez ble også spurt om han trodde Liverpool ville ha blitt ligamestere om Steven Gerrard og Fernando Torres hadde startet mer enn 12 ligakamper sammen.

- Mange ulike spillere har bidratt med scoringer. Det er veldig positivt. Men det utgjør en enorm forskjell når du har Gerrard og Torres på banen. Da bekymrer det andre laget seg hele tiden for hvem som vil score av dem. Det blir vanskeligere for dem da. Men jeg tror fortsatt vi kan gå til topps denne sesongen. Vi kjemper for førsteplassen. Du kan spørre meg om noen uker om andreplass var greit, om det er hva vi ender opp med. Førsteplass er bedre, og det er hva vi går for.

Benitez hevdet ellers at kveldens seier over West Ham ikke var så enkel som den så ut for.

- Vi fikk en god start med den tidlige scoringen. Det utgjorde en stor forskjell. West Ham måtte gå fremover da, så vi fikk mer rom. Straffesparket gjorde det enda vanskeligere for dem, men de spilte likevel bra, med godt pasningsspill mellom lagdelene. Vi måtte score et tredje mål for å føle oss trygge.

- Vi fikk mange sjanser på kontringer. Vi snakket om det på forhånd, og trente på det denne uken. Det var bra.

Benayoun frykter at januar og februar ødela
Yossi Benayon spilte en god kamp mot gamle lagkamerater i West Ham, og bidro igjen til en komfortabel Liverpool-seier. Israeleren føler at Liverpools svake periode like etter nyttår kan ha kostet de røde dyrt.

- Fra januar og ut februar spilte vi en rekke uavgjortkamper, og dermed fikk Manchester United selvtilliten tilbake og tok over tabelltoppen. Fra da av ble det vanskeligere, men forhåpentligvis vil det fortsatt gå vår vei til slutt, uttalte israeleren etter kampslutt på Boleyn Ground.

Seier for Voronins Hertha
Andriy Voronin var tilbake etter suspensjon og spilte de første 71 minuttene da Hertha Berlin slo Bochum 2-0 i dag. Begge scoringene kom mens ukraineren var på banen. Bundesliga-leder Wolfsburg tapte toppoppgjøret mot Stuttgart, og dermed er Hertha bare ett poeng bak tabelltoppen. Bayern München er nå á poeng med Wolfsburg på andreplass, mens Hertha følger på tredjeplass med Stuttgart hakk i hæl.