Rafa med tro på en god treningsuke

Rafael Benítez tror at en uke med trening nå vil hjelpe spillerne som har blitt kastet inn på banen når de akkurat har kommet tilbake fra skade. Ronnie Moran om forholdet til Shanks

Liverpool har slitt med enorme skadeproblemer i høst, og først nå ser det ut til at skadesituasjonen vil lette. Fernando Torres er på vei tilbake, Alberto Aquilani kan nærme seg, og Steven Gerrard, Yossi Benayoun, Fabio Aurelio, Daniel Agger, Glen Johnson og Albert Riera spilte alle mot Everton etter å ha slitt med skader. Benítez tror at en god treningsuke nå vi hjelpe de spillerne, etter at de har blitt kastet utpå, selv om de ikke har vært helt klare etter sine problemer.

- Gerrard har hatt det tøft med å spille tre tøffe kamper på rad uten å ha trent de tre foregående ukene. Det er tøft. Folk må forstå at enkelte spillere forsøker veldig hardt på å hjelpe laget selv om de ikke er friske. De ønsker å spille, og innstillingen deres er veldig positiv.

- Nå har vi en uke med trening, og jeg håper vi får se dem alle mye friskere til neste kamp. Det er flere spillere som kanskje ikke burde spille for øyeblikket. De er ikke helt friske, trener ikke, eller har skader, avslutter Rafa til SkySports.com.

Moran om forholdet til Shanks
Denne uken er det femtiårsjubileum for Bill Shanklys ankomst til Liverpool FC. Mange vil komme til å uttale seg om sitt forhold til den legendariske manageren - først ut er Ronnie Moran.

- Jeg møtte Shanks for første gang da han kom hit i desember 1959. Jeg hadde vært i klubben siden 1949, og signerte proffkontrakt i 1952. Shankly forandret livet mitt, og jeg lærte så mye da jeg spilte og jobbet under han. Dersom han aldri hadde kommet til Liverpool FC aner jeg ikke hva som ville skjedd. Han forandret klubben til det bedre, og han forandret det for alltid.

- Jeg husker hans første kamp, da vi spilte mot Cardiff på Anfield. Vi tapte kampen 4-0, og jeg husker at jeg og Alan A'Court tenkte vi var i trøbbel da vi forlot banen. Men han var aldri typen til å bli rasende. Han var bare fantastisk, men likte ikke å tape noen kamper. Selv på trening når vi spilte åtte mot åtte. Det var en gang at vi lå an til å tape 2-0, og noen sa til han at klokken var 12.15 og at treningen var ferdig. Han svarte at det ikke var ferdig før vi vant! Vi måtte fortsette å spille, og heldigvis scoret vi tre mål før klokken 13.00. Alle likte å spille under han, og du visste du måtte gi 110 prosent hver gang.

- En av grunnene til at han var så populær blant supporterne var at han alltid fortalte sannheten. Han bare elsket fotball. Huset hans var like ved Evertons treningsanlegg, og han fortalte alltid støtteapparatet om at han så på dem trene og at de alltid gjorde alt feil. Han lærte oss å tenke over hva vi holdt på med, hvor vi var, og hva vi ønsket å oppnå. Dersom spillerne ikke var forberedt på å jobbe hardt, ville de være ute av laget. Du kunne alltid prate med han, og han hadde alltid tid til spillerne, sier Moran til Liverpoolfc.tv.