Rafa om hvorfor han skrev under

Rafael Benitez avslører i dag hvorfor han skrev under på en ny langtidskontrakt med Liverpool, og forklarer også hvorfor forhandlingene tok så lang tid.

Rafael Benitez reflekterer i dag over at han har skrevet under en ny langtidskontrakt med Liverpool, og sier til Echo at han nå akter å se fremover, ikke bakover. Nå som han er klar for nye fem år i sjefsstolen på Anfield, er hans første oppgave å sørge for nye kontrakter for staben og spillerne.

Benitez avslører også at Liverpools supportere skal ha en stor del av æren for at han valgte å skrive under på den nye avtalen. Nå ønsker han å takke supporterne for støtten ved å betale dem tilbake i form av trofeer.

- Vi ønsker å bli bedre på alle områder. Troppen, holdningene, alt som vi har mulighet til å forbedre, sier Benitez til Echo.

- Jeg er veldig glad både på egne vegne, for familien og forhåpentligvis for fansen. Det var en veldig lett avgjørelse å ta, for jeg ønsket aldri å forlate denne fotballklubben, sier han om det å skrive under for fem nye år.

- Sist uke møtte jeg en supporter som tar med et flagg på alle kamper. Det er et stort bilde av meg og en spansk frase "siempre es possible". Jeg møtte ham på Melwood. Det var virkelig artig. Han fortalte meg at jeg måtte skrive under, og sa han håpte det var en tiårskontrakt, før han rettet seg selv til tjue år. Det var morsomt, og viser hvor lidenskapelige våre supportere er, og hvordan de støtter sitt lag og sin manager.

- Jeg husker også en kamp mot Porto i fjor, hvor fansen demonstrerte for meg. Det er noe jeg aldri vil glemme.

Forhandlingene dro i langdrag fordi Benitez ønsket sterkere kontroll over spilleroverganger og akademiet i Kirkby, noe eierne til å begynne med ikke var villige til å gi ham.

- På grunn av usikkerheten har vi vært gjennom vanskelige tider. Samtalene foregikk over lang tid, fordi jeg var litt engstelig. Men jeg vurderte aldri å trekke meg, og til slutt gikk alt i orden takket være hardt arbeid fra alle involverte. Men alle viste hele tiden at jeg ønsket å bli i klubben. Det tok litt lenger tid en antatt før alt gikk i orden, da det var visse ting som vi måtte få klarhet i.

- For meg og min familie har det vært en fantastisk uke. Målet er alltid å vinne trofeer, ikke bare kamper, men å slå Real Madrid og Manchester United og deretter skrive under en ny kontrakt gjør den siste uken perfekt. Men nå må vi se fremover, ikke bakover, avslutter Rafa.