Rafa om sitt kalkulerte trekk mot Ferguson

Etter gårsdagens pressekonferanse på Melwood forklarte en rolig og behersket Rafael Benitez bakgrunnen for sitt kalkulerte frontalangrep på Mr Alex Ferguson. Graham Poll støtter Rafa.

Etter sin famøse pressekonferanse i går, kunne Rafael Benitez avsløre overfor lokalpressen at han har ventet i tre måneder på det rette tidspunktet for sin bredside mot Mr. Alex Ferguson.

- Om United er under press? Kanskje de ikke trodde vi ville lede serien i januar. Men vi leder serien, og de er nervøse, sier Benitez til Liverpool Daily Post.

- Jeg forteller ikke fotballmyndighetene hva de bør gjøre. Men jeg har vært her i fem år, og vet hva som foregår.

- Ferguson har snakket om Liverpool helt siden vi slo Chelsea. Han sa den gangen at vi hadde gjort United en tjeneste ved å slå Chelsea. Jeg forholdt meg veldig rolig og veldig avslappet, men Ferguson fortsatte å klage på terminlisten.

- Jeg er ikke irritert. Jeg er veldig analytisk, og jeg vet at jeg snakket om fakta. Jeg snakket ikke om hvordan jeg oppfatter ting.

- Jeg har min mening. Det er klart. Jeg forstår at slikt som dette av og til er en del av spillet, men å klage hele tiden, slik Ferguson gjør, når du allerede er særbehandlet, er ikke fair. Om jeg synes han er en bølle? Det vil jeg ikke uttale meg om.

- Alle kan se at det jeg snakket om på pressekonferansen var fakta. Jeg er ikke bekymret. Jeg nevnte bare ting som alle kan se. Hvordan United legger press på og påvirker dommere, og hva som skjer som en følge av dette. Alle kan se dette.

- Ferguson er en stor manager. Han er rutinert. Han har et veldig bra lag. Et fantastisk lag i en stor klubb, så han er i en veldig god posisjon til å dra fordeler av dette.

Så hva var det egentlig Rafael Benitez sa, da han med planlagt omhu brettet ut et papir og leste sine ankepunkter mot Mr. Alex Ferguson i går. Vi gjengir det hele her:

- Jeg ble overrasket over Fergusons kommentarer tidligere i uken, men jeg må snakke om fakta. Det er viktig. Jeg tror at United er nervøse fordi vi leder serien.

- Jeg ønsker å være krystallklar. Jeg ønsker ikke å drive med mind-games for tidlig. Jeg tror United ønsker å starte nå.

- Den 1.november spilte United mot Hull City og Mr Ferguson, manageren, fikk to kampers karantene og en bot på £10 000 for upassende oppførsel etter å ha gått til verbalt angrep på dommer Mike Dean.

- Vi startet respekt-kampanjen med å få Mascherano utvist på Old Trafford av Mr Bennett. Han var også dommer da United spilte mot Wigan i sesongens siste kamp, og han kunne ikke se handsen til Ferdinand og ga ikke straffe. United vant kampen og tittelen. Jeg tror det er samme dommer som skal dømme deres utsatte kamp mot Wigan i neste uke.

- Under respekt-kampanjen har Ferguson blitt tiltalt av FA for upassende oppførsel for bemerkninger han kom med mot Martin Atkinson og Keith Hackett. Han ble ikke straffet. Han er den eneste manageren i den engelske ligaen som ikke blir straffet for slike ting.

- Ferguson snakker om terminlisten. For noen sesonger siden spilte vi mange bortekamper tidlig på lørdager, når United spilte søndager. Han klaget ikke da. Nå klager han hele tiden, og hevder at alle er i mot United. I andre halvdel av sesongen vil United spille hjemme mot alle lagene i toppen av tabellen, noe som er en enorm fordel. I julen vet jeg ikke hvorfor United spilte hjemme den 29.desember, mens alle de andre lagene måtte spille den 28.desember. Vi spilte mot Newcastle rundt lunsjtider, bare 40 timer etter vår forrige kamp. Ferguson klagde ikke den dagen.

- Angående hans oppførsel overfor dommere. Southampton-manageren vet hva Ferguson gjør, og han var ganske klar på det her om dagen.

- Dersom Ferguson ønsker å snakke om terminlisten og at alt skal være rettferdig, så finnes det to muligheter. Det ene er å gjøre det samme som i Spania, der det er ren trekning om første halvdel av sesongen, mens man bare snur terminlisten i andre halvdel av sesongen. Etter det velger TV-selskapene sine kamper. Det vil være likt for alle, og Mr Ferguson kan ikke klage på terminlisten.

- Den andre muligheten er at Mr Ferguson organiserer terminlisten på sitt kontor, og sender den ut til oss andre. Da vet alle hva som har blitt gjort, og ingen kan klage. Enkelt.

- Vi vet hva som skjer hver gang vi reiser til Old Trafford. Dette kan være nyttig informasjon for Mr Scolari, da han kanskje kan benytte seg av soneforsvar mot Uniteds stab, ettersom de alltid mannsmarkerer dommerne når de går fra benken til garderoben. Spesielt ved halvtid. De går tett opptil dommeren og snakker, snakker og snakker. Dette må de andre managerne få vite.

- Bare Mr Ferguson kan snakke om terminlisten, dommerne og andre ting uten at det får konsekvenser. Folk trenger å få vite fakta. Jeg snakker ikke om min oppfatning av saken. Men fakta. Jeg tror ikke United trodde vi skulle toppe tabellen i januar, men det gjør vi, og de er åpenbart nervøse.

- Jeg har vært her i fem år, og jeg vet hva som foregår. Jeg bryr meg ikke om deres kamp. Dersom vi slår Stoke vil vi fortsatt være på topp.

I United-leiren og i deler av engelsk presse har man dratt paralleller mellom Rafas pressekonferanse i går, og da Kevin Keegan fullstendig mistet hode i 1996. Sammenligningen kan ikke være mer feil. Vi lar våre lesere dømme selv.

Her kan du se Rafas pressekonferanse.

Her kan du se Keegan-intervjuet i 1996.

Graham Poll støtter Rafa
Rafas kalkulerte show har selvsagt fått stor oppmerksomhet i britisk presse, og nå går tidligere toppdommer Graham Poll ut og støtter Benitez i at Mr Alex Ferguson får særbehandling av fotballforbundet.

- Rafael Benitez sa det dommere har tenkt i årevis - nemlig at Alex Ferguson kan si det han vil om dommerne uten at FA straffer ham, sier Poll til Daily Mail.

- Fotballforbundet kan peke på de to kampene karantene som Ferguson fikk tidligere i sesongen som bevis på at han ikke får særbehandling av disiplinærkomiteen, men det var for å marsjere ut på banen etter 4-3 seieren over Hull og komme med kommentarer direkte mot dommer Mike Dean. Dean rapporterte oppførselen, så FA ble tvunget til å handle.