Rafa på spillerjakt

Liverpools manager innrømmer at han håper å bringe inn en eller flere nye spillere i januar. Liverpool vil ta FA-Cupen alvorlig og ikke hvile mange regulære førstelagsspillere.

Rafael Benitez syntes å gå så langt som mulig uten å love nye spillere, da han i dag uttalte seg til Liverpools hjemmeside. Sjefen legger ikke skjul på at man jobber aktivt med å prøve å finne løsninger i et vindu hvor det kan være begrenset med tilgjengelige spillere, og hvor det heller ikke er noen hemmelighet at de røde arbeider med et stramt budsjett og trolig må selge for minst like mye som man kjøper. Det kan bety forsøk på å hente spillere inn på lån eller folk som har kort tid igjen av sin kontrakt.

- Vi arbeider hardt og prøver å gjøre våre jobber, og vi får se om vi kan få til noe, begynte Rafa på spørsmålet om aktivitet på Anfield i transfervinduet som åpnes i morgen.

- Vi ser på markedet, men det er ikke lett å finne gode spillere som er tilgjengelige da de fleste av dem spiller på topplagene. Vi prøver imidlertid å finne mulige løsninger.

- Vi har noen gode spillere som folk er interessert i siden de ikke spiller særlig mange kamper, men vi må håndtere dette forsiktig.

Ryan Babel, Andrea Dossena, Andriy Voronin og Philipp Degen er nevnt som de mest aktuelle spillerne med lite tid på banen, og som kan være salgsobjekter, men sistnevnte kan nå være mindre aktuell å selge siden Glen Johnson er langtidsskadet.

Hvorvidt Philipp Degen er ment som vikar for Johnson de nærmeste ukene kan en få et bedre svar på til lørdag, mot Reading i FA-Cupen. Benitez innrømmer at den cupen nå er blitt enda mer viktig i og med exit i Champions League, og at man også har bra med tid til neste kamp.

- Det har alltid vært viktig, men ikke minst nå da vi er ute av Champions League. Folk vil ha sølvtøy og FA-Cupen er veldig, veldig viktig for oss.

- Vi ønsker å gå videre, vi ønsker å komme så langt som mulig.

- Vi må analysere og vurdere hva vi skal gjøre i forhold til lag, men vi har ennå en treningsøkt igjen. Vi får se hvordan spillerne er, men kanskje blir det ikke særlig mange utskiftninger.

- Vi vet at vi spiller mot Tottenham åtte dager senere, slik at vi har tid nok. Vi kan stille med et sterkt lag.

- Det er alltid viktig i FA-Cupen å gjøre ting riktig. Alle ønsker å vinne og det er en enorm turnering, slik at vi må være helt klare for det.