Rafa sjokkert over Scolari-avgang

Benitez er glad for at det ble seier i siste kamp før landslagsavbrekket. Han tror fortsatt at Aston Villa og Chelsea blir å regne med i tetstriden, og er sjokkert over at Scolari fikk sparken i Chelsea.

Rafael Benitez tror at lag som Aston Villa og Chelsea fortsatt kan blande seg inn i tittelkampen, selv om lagene ligger henholdsvis fem og sju poeng bak ledende Manchester United. Liverpool ligger som kjent to poeng bak ligalederen, men United har også en kamp til gode på de tre forfølgerne.

- Aston Villa er i en god posisjon. Det er for tidlig å slå fast at ligamesterskapet vil stå mellom to lag. Vi må holde det gående, og helt på tampen av sesongen kan det kanskje stå mellom to lag, uttaler Rafa til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er ikke overrasket over at Villa gjør det så bra, da de har gode spillere. De jobber virkelig hardt og er i en god posisjon. Det gjør at de blir ekstra motiverte foran hver kamp.

- Det som er viktig for oss er at vi selv fortsatt er i en fantastisk posisjon. Karakterstyrken som spillerne viste mot Portsmouth var svært bra, og måten vi slo tilbake på viste at vi besitter den riktige mentaliteten. Vi har gjort dette mange ganger nå denne sesongen.

- Vi har mer selvtillit nå som vi vinner kamper igjen. Dersom vi fortsetter å vinne blir det lettere å beholde fokus og henge med helt til slutt.

Mange reagerte på laguttaket til Benitez i helgens 3-2 seier over Portsmouth på Fratton Park. Selv mener manageren at de spillerne som startet kampen fortjente mer ros enn de fikk i media etter kampen.

- Vi visste at laguttaket ville bli et samtaleemne før kampstart, men vi måtte ta ut dette laget. Vi har den fordelen at vi ser spillerne hver dag, og det er grunnen til at vi gjorde forandringer.

- Jeg syntes de unge spillerne gjorde det bra. Det ble en vanskelig kamp for David N'Gog, som startet sin første ligakamp for oss, men jeg syntes han klarte seg godt. Andre spillere viste også sine kvaliteter, så jeg var fornøyd med dem.

- Det var viktig å gå til denne landslagspausen med en seier, da det kan ha mye å si for humøret til spillerne foran kampen mot Manchester City.

Benitez kommenterer også avgangen til Chelsea-manager Luis Felipe Scolari.

- Jeg ble virkelig overrasket og skuffet over å høre at han hadde fått sparken. Han er en hyggelig kar, en fantastisk manager og meget profesjonell.