Rafa til frontalangrep på Fergie

- Den friskeste pressekonferansen jeg noen gang har overvært på Melwood. Slik beskriver Liverpool.no-redaktør Torbjørn Flatin Rafas frontalangrep på Alex Ferguson i dag.

Rafael Benitez gikk til et overraskende frontalangrep på Manchester United-manager Alex Ferguson under dagens pressekonferanse på Melwood. Kommentarer som garantert kommer til å bli slått opp med store typer i britiske medier utover dagen.

- Manchester United regner ikke med at Liverpool klarer å holde seg i toppen i Premier League. Et tegn på at de er nervøse, utbasunerte Rafa, før han fortsatte:

- Jeg er ikke interessert i å være med på såkalte "mind games", men jeg ønsker å komme med noen fakta. Etter kampen mot Hull fikk Ferguson to kampers karantene for å klaget på dommeren. Dette var like etter at fotballforbundet startet sin respekt-kampanje. Ferguson klager på alt og alle, og han er den eneste manageren som kan tillate seg slikt uten at det får store konsekvenser for ham.

- Han klager stadig vekk på terminlisten, men i jula, da Manchester United spilte den 29.desember og alle andre den 28.desember, hørte vi ikke en lyd. Det er bare to ting vi kan gjøre for at Alex Ferguson skal synes at terminlisten er rettferdig oppsatt, og at Manchester United ikke er urettferdig behandlet. Den ene er en ren trekning av oppsettet, der terminlisten snus på hodet ved halvspilt serie. Det andre er at vi reiser til Fergusons kontor før seriestart og lar han sette opp alt sammen. Så kan vi andre ta det derfra.

- Vi vet om alt som skjer på Old Trafford i forbindelse med kamper. Ferguson er den eneste manageren i Premier League som kan tillate seg å fotfølge dommeren inn i garderboen både i pausen og etter kamp, henholdsvis for å påvirke ham og skjelle ham ut. Han er den eneste manageren som slipper unna med dette. Dette er fakta, og ikke "mind games".