Rafa vil beholde Alonso

Rafael Benitez er klarere enn noen gang på at Xabi Alonso vil spille på Anfield også neste sesong. Manageren mener at alle kampene i den neste siste ligarunden burde bli spilt samtidig.

Xabi Alonso har sagt at han ønsker å fortsette i Liverpool, hans agent har sagt at klienten trives på Merseyside, mens Rafael Benitez har vært noe mer ullen når det gjelder fremtiden til de rødes pasningsgeneral. Rafa har riktignok gjentatte ganger uttalt at Xabi er en viktig spiller, men vært vag i å forsikre at 27-åringen spiller for hans mannskap også fra høsten av.

Til de engelske avisene er imidlertid Benitez nå klarere enn noen gang på at han ønsker at Xabi Alonso blir i klubben. Ryktene går, og kommer nok fortsatt til å gå, om at Gareth Barry er høyt oppe på handlelisten til Rafa og at Xabi kan bli solgt. Flere presidentkandidater i Real Madrid, bl.a. favoritten Florentino Perez, skal ha den spanske landslagsspilleren som en del av sitt valgflesk.

- Xabi har gjort det meget bra denne sesongen, konkluderer Rafa Benitez.

- Han er en nøkkelspiller for oss og når han nå er frisk igjen vil ha gi oss noe annerledes på midtbanen.

- Xabi har snakket om at han ønsker å bli her og vi ønsker definitivt å beholde ham, slik at jeg tror ikke det vil by på noen problemer.

Mye kan bli avgjort i toppen og bunnen av Premier League i dag, når Manchester United møter Arsenal og flere av bunnlagene er i aksjon. Det er likevel kamper spredt over hele helgen, og Rafa mener det er feil på dette tidspunktet av sesongen.

- Det er en merkelig situasjon, å spille kamper på forskjellige dager så nærme sesongslutt. Det er noe som bør forbedres i fremtiden, mener Liverpools manager.

- Under de to siste ukene av sesongene, skulle lag som kjemper om tittelen eller for å unngå nedrykk spille sine kamper på samme tidspunkt. De to siste kampene burde bli spilt samtidig, slik det er i Spania.