Rafa vil helst unngå omkamp

Rafael Benitez liker ikke tanken på omkamp i FA-cupens fjerde runde, og håper å avgjøre ved første korsvei mot Everton i helgen.

Rafael Benitez håper at Liverpool skal klare å avgjøre FA-cupbataljen mot Everton til sin fordel ved første korsvei. "Alle" husker de tre FA-cupkampene mot Everton i 1991, og spanjolen ønsker ikke noen repetisjon av dette scenariet. Han frykter at omkamper og en enda tettere terminliste vil tappe hans mannskap for krefter i ligainnspurten.

- Jeg er klar over hva som skjedde sist vi møtte Everton i FA-cupen i 1991. Det måtte spilles tre kamper før avgjørelsen falt. Det vil ikke passe noen av lagene denne gang, sier manageren til LFC Magazine.

- Det skal spilles nok kamper denne sesongen om vi ikke må ut i omkamper i cupen. Vi ønsker å gjøre ting skikkelig i første kamp, og gå videre til femte runde ved første korsvei, legger han til.

- Vi er fortsatt med i Champions League og ønsker å henge med i FA-cupen, men vi behøver ikke å spille flere kamper enn det som er strengt tatt nødvendig.

Benitez har også latt seg intervjue av Liverpool Echo i dag. Der avslører han at han har fortalt sine spillere at de var veldig nær ved å beseire Everton mandag kveld uten å spille opp mot sitt beste, og at det burde gi dem selvtillit foran søndagens cupderby.

- Vi spilte ikke opp mot vårt beste på mandag. Det vet vi. Men likevel var vi nær ved å vinne kampen. Hadde det ikke vært for feilen som ble begått et par minutter før slutt, ville vi ha vunnet. Det betyr at dersom vi spiller opp mot vårt beste på søndag, vil vi ha en god sjanse til å vinne, siteres spanjolen.

- Det blir selvsagt tøft, da det tross alt er et lokaloppgjør det er snakk om. Men vi har tro på at laget skal gjøre det bra.

Benitez er imponert over hvordan spillerne har reagert på det skuffende 1-1 resultatet mandag kveld. Han har sett nok på trening til å tro at hans mannskap denne gangen skal gå seirende ut av duellen. Det faktum at Liverpool er ubeseiret på de siste 13 kampene hjelper også til å opprettholde troen på egne ferdigheter.

- Det er alltid viktig å slå tilbake etter skuffende resultater, og det er hva jeg har sett antydning til på trening. Jeg har vært veldig godt fornøyd med de to siste treningsøktene. Holdningene til spillerne har vært veldig positive.

- Vi har analysert mandagens kamp, og vi vet vi gjorde noen feil. Så vi vil prøve å justere noen små detaljer som kan utgjøre en stor forskjell. Det er også viktig å huske på at vi spilte uavgjort på mandag. Vi tapte ikke, og vi har ikke tapt en fotballkamp på over to måneder. Det er mye positivt som vi skal ta med oss og prøve å bygge videre på i andre halvdel av sesongen.