Rafa vil løse skadeproblem

Ifølge Liverpool Echo vil Rafael Benitez bruke landslagsoppholdet til å prøve å finne mulige årsaker til at nesten et tosifret antall av hans spillere for øyeblikket er på behandlingsbenken.

Liverpool er i ferd med å bli hektet av i kampen om ligagullet, og må ha hjelp for å komme seg videre i Champions League. Ikke minst en rekke skader på nøkkelspillere har gjort at mye av sesongen 2009/10 kan bli lagt i ruiner før den har kommet skikkelig i gang.

Albert Riera og Yossi Benayoun var de siste på skadelisten, og hamstringskadene ventes å holde dem utenfor i om lag en måned.

I tillegg har Rafa Benitez et halvt dusin spillere som han håper kan bli friskmeldt til neste kamp mot Manchester City.

Størst spørsmålstegn stiller deg seg ved Fernando Torres. Toppscoreren har startet på et spesielt treningsprogram som man håper skal kurere hans lyskeproblem og unngå at Fernando må igjennom en operasjon. Hvorvidt han blir kampklar til møtet med City er imidlertid uklart.

Steven Gerrard, Daniel Agger og Glen Johnson har i tillegg måttet melde forfall til landslagsspill på grunn av skader. Liverpool håper at nesten to ukers internasjonalt opphold kan gjøre at disse stiller klare til innsats i Premier League neste lørdag. Da vil ventelig også Albert Aquilani være aktuell for en startplass, etter at italieneren har trent seg opp etter en stor ankeloperasjon i mai.

Fabio Aurelio har fått klarsignal til å reise på tur med Brasil for første gang, men det er også et spørsmålstegn ved venstrebacken etter at han ikke har vært tilgjengelig for Liverpool de siste par kampene. I tillegg håper unggutten Martin Kelly å bli klar igjen, etter at han skadet seg under en imponerende første opptreden på Anfield mot Lyon, mens Nabil El Zhar kan være aktuell for troppen etter et langvarig opphold.

Ifølge Liverpool Echo bruker Rafael Benitez mye av tiden han nå har med hoveddelen av sin tropp på landslagsoppdrag, til å prøve å komme til bunns i hvorfor man har slitt så ekstremt med skader akkurat denne sesongen. Han har analysert videoer og har hatt møter med klubbens medisinske apparat, og vil fortsette å søke løsninger på problemene.