Rafa vinner alltid i julen

Åtte seire, en uavgjort og et tap er tallene for de ti kampene som Rafael Benitez har ledet Liverpool 2.juledag og i romjulen. Mancini avviser kontakt fra LFC.

God rød jul
Under de fem sesongene hvor Rafael Benitez har vært manager på Anfield har Liverpool vunnet fire av fem kamper på tradisjonelle Boxing Day, 2.juledag.

Bare på Ewood Park i 2006 ble det tap med 1-0 mot Blackburn, mens man har vunnet borte mot WBA (5-0) og Derby (2-1) og foran The Kop med 2-0 mot Newcastle og 3-0 mot Bolton i fjor. Den siste kampen huskes trolig best for to flotte mål av Robbie Keane.

Hvis en tar med romjulskampen, er statistikken enda mer hyggelig. Etter 1-0 hjemme mot Southampton i 2004, har det blitt borteseire mot Everton og Tottenham før uavgjort mot Manchester City i 2007. I fjor utklasset de røde Newcastle med 5-1 28.desember, etter scoringer av Gerrard 2, Hyypiä, Babel og et straffespark av Xabi Alonso.

Totalt har altså Benitez åtte seire, en uavgjort og et tap i julestrida, og med minst en seier mellom jule- og nyttårsklokker.

Motsigelser i City
Garry Cook, daglig leder i Manchester City, har denne uken fossrodd etter at uttalte at man ikke hadde vært i kontakt med den nye manageren Roberto Mancini før inntil helt nylig, mens Mancini selv motsa det samme da det ble klart at han nå er har tatt over det sportslige ansvaret i den blå delen av Manchester.

Den samme Cook ble i dagens aviser sitert på at Liverpool også vurderte Mancini på den tiden da Gillett og Hicks hadde sitt famøse møte med Jurgen Klinsmann med tanke på en mulig erstatter for Rafa Benitez.

- Tror vi at Liverpool bare snakket med Klinsmann? Jeg er sikker på at de snakket med andre, og jeg er ikke i tvil om at Roberto Mancini var en av dem. Selvfølgelig ville han vært en av dem.

Dette svarte imidlertid Mancini selv, da Sky Sport News spurte om han hadde vært i kontakt med Liverpool: - Nei, aldri. Liverpool har en god manager. Rafa er en god manager. Absolutt ikke.

Liverpool.no og LFCSCSB ønsker våre medlemmer og lesere en Rød Jul og et fremgangsrikt 2010!